Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Thailand en Kaaimaneilanden ondernemen actie tegen Binance

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, wordt steeds vaker onder de loep genomen door regelgevers uit verschillende landen. Dit maal kondigen de Thaise SEC en de ‘Monetary Authority’ van de Kaaimaneilanden aan hard op te treden tegen Binance.


Thaise SEC dient klacht in tegen Binance

De Thaise SEC maakte vrijdag bekend dat het een strafrechtelijke klacht heeft ingediend tegen Binance. Het heeft een strafrechtelijke procedure gestart en een onderzoek ingesteld voor het zijn van een bedrijf met digitale activa zonder vergunning. De SEC zei dat Binance crypto-diensten had geleverd door orders te matchen en het systeem geleverd zodat inwoners van het land crypto’s konden verhandelen.

“Hierdoor heeft Binance het Thaise publiek en investeerders gevraagd om gebruik te maken van zijn diensten, hetzij via zijn website of Facebook-pagina” merkte de SEC op. De toezichthouder vermeldde dat het eerder in april een waarschuwingsbrief aan Binance had gestuurd, waarin de exchange werd gevraagd een schriftelijke reactie in te dienen, maar de crypto-exchange heeft niet binnen de gestelde tijd gereageerd.

“Alleen aanbieders die de juiste licenties hebben verkregen, mogen diensten verlenen met betrekking tot de handel in digitale activa. Overtreders kunnen op grond van de wet worden bestraft”.


Ook Kaaimaneilanden heeft problemen met Binance

De aankondiging van de Thaise SEC komt slechts een dag nadat toezichthouder van de Kaaimaneilanden donderdag officieel aankondigde dat Binance, de Binance Group en Binance Holdings niet zijn geregistreerd, gelicentieerd, gereguleerd of anderszins geautoriseerd om een crypto exchange te zijn van of binnen de Kaaimaneilanden. De toezichthouder benadrukte dat geen van deze beursgenoteerde bedrijven onderworpen is aan enig regelgevend toezicht.

De toezichthouder zal onderzoek doen naar elk bedrijf dat is gelieerd aan Binance en dat activiteiten heeft op of vanuit de Kaaimaneilanden.

De autoriteit voegde eraan toe dat elk crypto-gerelateerd bedrijf dat is opgericht onder de Cayman Islands Companies Act, 2020 of anderszins gevestigd op de Kaaimaneilanden, moet worden geregistreerd door de virtuele activadienstverleners van het land of door een bestaande gereguleerde entiteit die de autoriteit een ontheffing heeft verleend.

Een woordvoerder van Binance vertelt dat ze het niet eens zijn met de uitspraken en dat ze alleen werkzaamheden uitvoeren die wettelijk zijn goedgekeurd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten