Binance, BNB
Exchange

Binance.US heeft moeite om nieuwe bankpartner te vinden in Amerika

De Amerikaanse tak van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft gigantisch veel moeite om een nieuwe Amerikaanse bankpartner te vinden. Volgens The Wall Street Journal is het Binance.US nog niet gelukt om na het falen van Silvergate en Signature Bank een nieuwe bankpartner aan de haak te slaan.

Waarom is dit belangrijk?

Bitcoin is bedacht als een vorm van geld die je zonder banken of andere financiële tussenpersonen kunt gebruiken, dus dat maakt het vreemd om te horen dat een bankpartner zo belangrijk is voor Binance. Maar om de Amerikaanse dollars van hun klanten direct aan te kunnen houden, heeft Binance wel degelijk een samenwerking met een bank in de Verenigde Staten nodig.

Pogingen om een samenwerking te starten met Cross River Bank en Customers Bancorp zijn volgens The Wall Street Journal al gefaald. Om die reden ondervinden de klanten van de Amerikaanse tak van Binance op dit moment wat problemen met betrekking tot stortingen.

Sommige manieren voor het storten van Amerikaanse dollars op het handelsplatform van CEO Changpeng Zhao zijn op dit moment niet beschikbaar. De beurs zelf zegt dat het “de komende weken bezig is met de transitie naar nieuwe bankpartners”, wat ook nog aan duidelijkheid te wensen overlaat.

Wat nu?

Op dit moment houdt Binance.US de tegoeden van zijn klanten aan via het financiële techbedrijf Prime Trust. Een vertegenwoordiger van Prime Trust laat aan The Wall Street Journal weten dat alle fondsen van de klanten van Binance momenteel bij hun bankpartners uitstaan.

“We werken met verschillende in Amerika gevestigde bank- en betaalproviders en blijven nieuwe partners onboarden, terwijl we onze interne systemen upgraden om een stabieler fiatplatform aan te kunnen bieden”, zo laat een vertegenwoordiger van Binance.US aan The Wall Street Journal weten.

Binance.US opereert in een vergelijkbaar klimaat als sommige cryptobedrijven in het Verenigd Koninkrijk, waar banken ook steeds minder openstaan voor cryptobedrijven. Het handjevol banken die nog wel met crypto-partijen samenwerken vragen steeds meer documentatie op over hoe zij de transacties van hun klanten monitoren.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?