Stablecoin
Exchange

Binance USD market cap dondert omlaag

De market cap van de Binance USD (BUSD) is met bijna 14 miljard dollar gedaald sinds de all-time high van 23,49 miljard dollar van 15 november 2022. Die daling betekent dat de market cap nu voor het eerste in twee jaar tijd weer onder de 10 miljard dollar ligt. Die daling is allemaal het gevolg van het harde optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Market Cap van Binance USD (BUSD). Bron: CoinGecko

Hard optreden SEC

Het is je vast niet ontgaan dat de SEC naar Paxos is gestapt om het Amerikaanse bedrijf te vertellen dat ze geen nieuwe BUSD meer mogen uitgeven. Dit gebeurde op 13 februari en sindsdien is de munt aan een dodelijke val begonnen. Op deze manier duurt het niet lang meer voordat de stablecoin compleet van het toneel verdwenen is.

Paxos is overigens de uitgevers en beheerder van de stablecoin, waar in principe alleen het merk van Binance opgeplakt zit. Binance heeft aan Paxos de licentie verkocht om namens hun merknaam een stablecoin op de markt te brengen.

Wat dat betreft zal Binance hier niet enorm veel last van hebben, behalve dat het ook om hun merk gaat. Veel mensen zullen niet weten dat de stablecoin er eigenlijk eentje van Paxos is en dat slechts de merknaam Binance op de munt geplakt zit.

Coinbase stopt met BUSD

Eerder deze week kondigde ook het grote Coinbase al aan dat het de ondersteuning voor BUSD stopzet als gevolg van het optreden van de SEC. Vanaf 13 maart is het niet meer mogelijk om in BUSD te handelen op Coinbase. Mocht je na die datum nog BUSD op je account hebben, dan kun je die wel opnemen en op een ander beursplatform verkopen.

Na de lancering van de Binance-stablecoin in september 2019 klom de munt snel op tot de top van de industrie. Na Tether (USDT) en USD Coin (USDC) was BUSD de grootste. Op het moment van schrijven staat BUSD nog op plek 11 op CoinMarketCap, maar ook dat zal op deze manier niet lang meer duren.

Het is overigens opvallend dat Changpeng Zhao op 14 februari in een Twitter Spaces deelde – net nadat de SEC de straf bekendmaakte – dat hij nooit veel vertrouwen had in het stablecoin-project. In eerste instantie had hij zelfs verwacht dat het zou falen.

Exchange nieuws

Coinbase-aandelen stijgen na enorm succesvol kwartaal
Ripple whale verplaatst groot aantal  XRP tokens naar Binance
Crypto.com zegt dat Formule 1- en UFC-deals hun vruchten afwerpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers