Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance vernietigd $639 miljoen aan BNB tokens

Binance kondigde aan dat het zijn 17e jaarlijkse token burn had voltooid. Hierbij zijn 1.335.888 BNB tokens ter waarde van ($635,442,868) vernietigd.


De grootste BNB burn ooit

Binance heeft maandag dus laten weten dat het bijna 1,4 miljoen BNB-tokens heeft vernietigd (ter waarde van ongeveer 635 miljoen. Dat betekent dat het de grootste token burn ooit is.

Een token burn verwijst naar het proces waarbij een crypto-token permanent uit de omloop wordt gehaald, waardoor het aanbod wordt verminderd en de prijs wordt verhoogd. Toen Binance in 2017 de BNB token lanceerde, beloofde het om in totaal 100 miljoen BNB te vernietigen, dat wil zeggen 50% van zijn totale aanbod.

Volgens gegevens van The Block Research heeft het bedrijf tot nu toe 16,60% van het BNB-aanbod verbrand. Binance vernietigd elk kwartaal een x aantal BNB-tokens op basis van de handelsvolumes van het voorgaande kwartaal.

Binance BNB-burn – Bron: TheBlock

Regelgevende problemen

Binance heeft al een tijd lang problemen met regelgevende instanties van verschillende landen. Dit probleem probeert de grootste exchange ter wereld nu op te lossen. De Changpeng Zhao verklaarde dat Binance de regelgeving verwelkomt en verklaarde welke stappen worden ondernomen om aan de regelgeving te voldoen. Hij zei:

“We werken op een aantal fronten om regelgeving in de blockchain- en crypto wereld te omarmen. Het belangrijkste bijft het aannemen van mensen. Mensen blijven de belangrijkste succesfactor. De afgelopen maanden hebben we veel ex-regulatoren aangenomen. Ze voegen zich bij ons team, begrijpen wat we doen, analyseren eventuele hiaten en werken met ons samen aan verbeteringen. Ze kunnen ook communiceren in een taal die hun collega’s begrijpen. Bovendien brengen ze geloofwaardigheid en vertrouwen mee.”

Hij verklaarde verder:

“We hebben belangrijke compliance-adviseurs aangetrokken, waaronder Max Baucus, voormalig senator van de Verenigde Staten en ambassadeur in China. Mark McGinness, voormalig hoofd internationale betrekkingen bij de Dubai Financial Services Authority (DFSA), als Chief Regulatory Liaison Officer. Greg Monahan, als Global Money Laundering Reporting Officer. Rick McDonell en Josée Nadeau, respectievelijk voormalig uitvoerend secretaris van de FATF en hoofd van de Canadese delegatie, als regelgevende en nalevingsfunctionarissen. Aron Akbiyikian en Nils Andersen-Röed als directeuren Audit en Onderzoek. Zane Wong als directeur van KYC Compliance. Tigran Gambaryan en Matthew Price, respectievelijk voormalig IRS-CI Special Agents en huidige VP van Global Intelligence and Investigations en Senior Director of Investigations bij Binance.”


Binance boekt vooruitgang

De CEO van Binance benadrukte ook de vooruitgang die is geboekt in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika en verklaarde:

“Er is de afgelopen 3 maanden veel vooruitgang geboekt op het gebied van regelgeving. Hoewel we geen privécommunicatie met betrekking tot regelgevers kunnen delen, kunnen we onze vooruitgang aantonen met wat openbare informatie. De FCA heeft op 25 juni 2021 een consumentenwaarschuwing afgegeven aan Binance. Precies twee maanden later, op 25 augustus, heeft de FCA de waarschuwing bijgewerkt met: ‘Het bedrijf voldeed aan alle aspecten van de vereisten.’

Hij verklaarde verder:

“Een ander voorbeeld van de positieve stappen die we hebben genomen in onze samenwerking met regelgevers, was onze productieve dialoog met de Financial Sector Conduct Authority in Zuid-Afrika (FCSA). Ze verklaarden heel duidelijk dat ze de stappen die we hebben genomen om hun zorgen weg te nemen “toegejuicht” hebben. We blijven ernaar uitkijken om met hen verder samen te werken aan toekomstige initiatieven.”

Binance’s BNB heeft momenteel een waarde van $489. Dit is een stijging van 3,70% ten opzichte van gisteren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten