Binance, BNB
Binance, Exchange

Binance verwijdert deze cryptocurrencies op 7 december

Binance verwijdert BitShares (BTS), PERL.eco (PERL), Tornado Cash (TORN) en Waltonchain (WTC) van zijn platform.

Binance’s laatste pogingen tot schrapping

Op 7 december voert Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange qua handelsvolume, een update door. Als onderdeel van deze update worden specifieke handelsparen verwijderd, waaronder BTS/USDT, PERL/USDT, TORN/BUSD, WTC/BTC en WTC/USDT.

De notering wordt geschrapt vanwege verschillende factoren, waaronder verminderde ontwikkelingsactiviteit, lage handelsvolumes, geringe liquiditeit en aanwijzingen voor onethisch gedrag, fraude of nalatigheid.

De onthulling leidde tot negatieve prijsbewegingen voor de genoemde crypto-activa, waarbij sommige met dubbele cijfers daalden. WTC daalde met 35% in de afgelopen 24 uur, TORN met 40%, en PERL stortte met 45% in.

De eerdere schrapping

Afgelopen week schrapte Binance 10 spot handelsparen, waaronder APT/BUSD, AXS/BUSD, FIL/BUSD en USTC/BUSD. Alhoewel de exchange geen specifieke reden gaf voor deze beslissing, verklaarde ze wel dat ze periodiek handelsparen evalueert en sommige ervan verwijdert vanwege “lage liquiditeit en handelsvolume”.

Opmerkelijk is dat alle geschrapt handelsparen zijn gekoppeld aan BUSD, aangezien het bedrijf eerder aangaf de ondersteuning voor deze stablecoin begin 2024 te zullen beëindigen. Het advies aan klanten luidt om hun BUSD-tegoeden vóór februari 2024 om te zetten naar andere activa.

Een paar dagen na het akkoord van Binance met de US DOJ over het witwassen van geld, kondigde het de schrapping van de notering aan. Hiermee gepaard ging een enorme boete van $4,3 miljard. Daarnaast trad de voormalige CEO, Changpeng Zhao, af. Hij werd vervangen door Richard Teng.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken