Exchange Nieuws

Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds

De oprichter en CEO van Binance zei dat het crypto-herstelfonds van het bedrijf in eerste instantie $1 miljard zal bedragen. De grootste crypto beurs ter wereld, Binance, heeft dit crypto-herstelfonds opgezet om projecten te helpen die, in de nasleep van de ineenstorting van FTX, in een liquiditeitscrisis zijn gekomen.

Herstelfonds van $1 miljard

In een interview met Bloomberg zei Changpeng Zhao dat het fonds een “losse” structuur zou hebben en publiekelijk zichtbaar zou zijn op de blockchain. Andere spelers in de sector zouden hier ook aan bij kunnen dragen.

Hij beloofde dat er meer details zouden worden gepubliceerd in een blogpost van Binance. Daarnaast beloofde hij dat het fonds snel van start zou gaan.

De industrie moet nu gered worden, niet in 2023.

– Changpeng Zhao

Het team zal dan beoordelen of er meer nodig is dan $1 miljard, voordat er meer contant geld wordt geïnjecteerd.

We denken er ruwweg aan om eerst $1 miljard te investeren, en als dat niet genoeg is, zullen we meer toewijzen. Als er na zes maanden ongebruikte middelen zijn en er niet zoveel projecten zijn kunnen we het terugtrekken. Hopelijk is de industrie tegen die tijd hersteld.

– Chanpeng Zhao

Changpeng Zhao kondigde de lancering van een “herstelfonds” om bedrijven te steunen voor het eerst aan op 14 november. Het fonds is bedoeld voor bedrijven die normaal sterk zijn maar nu in een liquiditeitscrisis verkeren door het faillissement van FTX. De CEO van BankToTheFuture, Simon Dixon, en de oprichter van Tron, Justin Sun, kondigde aan ook bij te dragen aan het fonds. Het is echter onduidelijk of ze daadwerkelijk hebben bijgedragen.

Binance richt zich op in moeilijkheden verkerende assets van FTX

Zhao bevestigde dat sommige van de in moeilijkheden verkerende crypto projecten die zijn opgekocht door de inmiddels failliete exchange FTX mogelijk op het boodschappenlijstje van het fonds staan. Echter zei hij niet welke.

We willen zeker naar die assets kijken. Ze hebben in een aantal verschillende projecten geïnvesteerd, sommige zijn in orde, sommige zijn slecht, maar ik denk dat er een aantal assets zijn die te redden zijn. We zullen ze bekijken als ze beschikbaar zijn.

– Changpeng Zhao

De bedrijven van Sam Bankman-Fried, waaronder zowel FTX als Alameda Research, hebben eerder dit jaar een overname- en reddingsoperatie ervaren in de nasleep van de ineenstorting van Terra en de daaropvolgende pijn voor de crypto industrie.

Crypto geldschieter BlockFi accepteerde in de zomer krediet van FTX.US en overweegt nu om zijn eigen faillissementsprocedure te starten. Het heeft al gesprekken gevoerd met Binance over mogelijke hulp.

Ondertussen is Voyager Digital, dat in september een bod van $1,4 miljard van FTX had geaccepteerd om zijn in moeilijkheden verkerende assets te verwerven, nu op zoek naar een andere koper.

In september beweerde SBF beweerd dat FTX $1 miljard had om te besteden aan meer buy-outs. Op een gegeven moment deden er zelfs geruchten de ronde dat hij een overname van de beursgenoteerde handelsapp Robinhood overwoog.

Door het uit de gratie raken van SBF moet CZ nu in de rol van redder van de industrie stappen, hoewel de CEO van Binance eerder indirect de tactiek van FTX bekritiseerde in een blogpost van juni.

Houd geen slechte bedrijven in stand. Laat ze falen.

– Changpeng Zhao

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Sam Bankman-Fried spreekt voor het eerst in het openbaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten