Binance Logo
Binance, Exchange, Regulatie

Binance wordt geconfronteerd met oproepen tot verbod door de Nigeriaanse vereniging ‘Bureau De Change’

Binance blijft aanhoudende druk van regelgevende instanties ervaren, aangezien de federale regering van Nigeria wordt aangespoord door de Association of Bureau De Change Operators of Nigeria (ABCON) om de activiteiten van Binance binnen het land te laten verbieden.

Zelfregulerende entiteit

ABCON fungeert als een zelfregulerende entiteit en overkoepelende organisatie voor alle ‘Bureaux de Change’ (BDC’s) die gemachtigd zijn door de centrale bank. Deze actie is een respons op het feit dat de vereniging naar verluidt de rol van Binance erkent als een belangrijke factor die druk uitoefent op de Naira, de lokale valuta. Volgens Nairametrics heeft Alhaji Aminu Gwadabe, de voorzitter van ABCON, deze aanbeveling gedaan tijdens een interview op 8 augustus in Lagos.

Naar verluidt heeft Gwadabe benadrukt dat de Binance-handel steeds meer fungeert als een centraal knooppunt, zowel voor het Investor- en Exporteursvenster als voor de parallelle markt. Hij heeft benadrukt dat het platform opmerkelijke liquiditeit aantoont, met 1,2 miljoen transacties die elke seconde worden uitgevoerd. Hij heeft hiernaast opgemerkt dat deze situatie een uitdaging vormt in termen van concurrentie, en dat het verbieden van Binance wordt gezien als de enige strategie om hiermee om te gaan, waarbij het versterken van de liquiditeit als de noodzakelijke aanpak wordt beschouwd.

Volgens het verslag constateerde de president van ABCON een verschuiving van een positieve naar een negatieve dynamiek in het huidige landschap van de Nigeriaanse valutamarkt. Naar verluidt heeft Gwadabe benadrukt dat de opkomst van pessimisme in het marktsentiment het vertrouwen van de burgers kan ondermijnen, een essentieel element dat van invloed is op valuta’s wereldwijd.

Waarschuwing tegen Binance

Op 28 juli heeft de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenlandse investeerders gewaarschuwd om terughoudend te zijn met betrekking tot deelname aan de populaire cryptocurrency-exchange Binance. Deze waarschuwing refereerde aan een eerdere circulaire die was uitgevaardigd om de activiteiten van een frauduleuze entiteit die onrechtmatig gebruik maakt van het merk Binance aan te pakken. In reactie hierop heeft Binance een stopzettingsbericht afgegeven aan Binance Nigeria.

De regelgevende instantie heeft opnieuw bevestigd dat het platform niet de vereiste goedkeuring heeft om binnen het land te opereren en benadrukte dat de activiteiten in strijd zijn met de wet.

Nigeria hanteert een voorzichtige aanpak ten opzichte van de cryptocurrency-sector, terwijl het tegelijkertijd de ontwikkeling van zijn digitale valuta van de centrale bank (CBDC) bevordert. In juli heeft het CBDC-systeem als slot een upgrade ondergaan met near-field communicatietechnologie, wat heeft geleid tot verbeterde mogelijkheden voor contactloze betalingen.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken