recessie
Bitcoin, Regulatie

Bitcoin aan de vooravond van herstel? Cruciale FOMC-vergadering bepaalt koers

Staat Bitcoin op het punt om te herstellen? In de aanloop naar de aanstaande bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC), richten beleggers en analisten hun aandacht op de mogelijke impact van deze vergadering op de Bitcoin-prijs.

Bitcoin klaar voor een sterk herstel?

De bekende Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe suggereert dat Bitcoin mogelijk zijn dieptepunt heeft bereikt, met een aanstaand herstel in zicht na de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering. Van de Poppe benadrukt dat Bitcoin historisch gezien vaak daalt voor een FOMC-vergadering, om daarna weer te herstellen. Deze observatie wijst op een mogelijke herhaling van dit patroon.

In een bericht op X voorspelde hij dat Bitcoin binnenkort een dieptepunt zal bereiken: “Ik verwacht nog wat meer dalingen van #Bitcoin, waarna ik denk dat we binnen een week een bodem zullen vinden en weer omhoog zullen draaien.”

Rente verhogingen kunnen bloedbad veroorzaken

Een andere crypto analist, Crypto Kid, is wat minder positief. Hij heeft in een recente YouTube-video de marktgevoeligheid voor de FOMC-vergaderingen onderstreept, met speciale aandacht voor signalen over renteverhogingen.

“Als de Fed hints geeft over mogelijke renteverhogingen, verwacht dan een correctie op alle markten,” waarschuwt hij.

Er is echter een sprankje hoop als de Federal Reserve besluit om de renteverhogingen te pauzeren of zelfs te verlagen, wat momenteel als onwaarschijnlijk wordt gezien. Dergelijke maatregelen zouden een sterke stimulans kunnen zijn voor de Bitcoin-prijs.

De uitkomsten van de aanstaande FOMC-vergadering zullen cruciaal zijn voor de korte-termijn toekomst van Bitcoin en andere cryptomunten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten