Bitcoin

Bitcoin aankoop MassMutual bewijst dat vraag naar crypto stijgt

MassMutual’s aankoop van $100 miljoen aan Bitcoin laat zien dat de vraag naar crypto’s verder zal blijven groeien, vertellen strategen van de investeringsbank JPMorgan.


Bitcoin investeringen van pensioenfondsen zullen prijs opdrijven

In een beleggers nota suggereerden strategen van JPMorgan dat de adoptie van BTC zich uitbreidt van family offices en vermogende investeerders naar grotere investeerders zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Experts zeggen dat het (nog) onwaarschijnlijk is dat verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen grote bedragen in BTC tokens investeren. Echter zou zelfs een kleine verschuiving naar crypto zou aanzienlijk kunnen zijn.

Als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan 1% van hun activa in Bitcoin investeren, zou de totale waarde van de Bitcoin met $600 miljard groeien, berekenden de strategen. Dit is bijna het dubbele van de marktkapitalisatie van BTC, die op het moment van publicatie $356 miljard bedraagt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


Een nieuwe mijlpaal voor Bitcoin

JPMorgan-strategen schreven: “De Bitcoin-aankopen van de verzekeraar MassMutual vormen een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Dit toont aan dat ook andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen spoedig het voorbeeld van MassMutual zullen volgen.”

MassMutual kondigde op 11 december aan dat het bedrijf $100 miljoen in BTC had gekocht voor zijn algemene beleggingsrekening. MassMutual vertelde dat de investering deel uitmaakt van een brede strategie met als doel afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld.

De aankoop van het bedrijf komt te midden van een grote institutionele razernij naar BTC. Steeds meer grote bedrijven beginnen Bitcoin te kopen. Dit is ook groot deel van de reden waarom de BTC prijs de afgelopen tijd hard is gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC