Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin analisten zien dip als goede punt om te kopen

De prijsdaling onder de $7000 van de afgelopen twee dagen verrast sommigen, maar analisten maken zich weinig zorgen. In feite is de stemming optimistisch, aangezien de meesten van mening zijn dat de markt snel zal herstellen, waarbij de cryptocurrency munt snel tot veel hogere prijzen zal stijgen.


Bitcoinprijs stijgt ondanks correctie

De dip heeft sinds half maart geen opmerkelijke verschuiving veroorzaakt in de opwaartse beweging van Bitcoin. We hebben de afgelopen weken meerdere keren dalingen van $200-400 meegemaakt, waarna de koers relatief snel herstelde. Dus als dit patroon zo doorgaat, zou de Bitcoin koers ongeveer een dag rond de $6.900 consolideren en daarna weer herstellen.

Er zijn analisten die denken dat de prijzen een paar dagen laag kunnen blijven, maar de meesten denken dat de prijs niet veel of helemaal niet zal dalen. 

Hoewel veel investeerders die hoopten dat de prijs boven de $7k zou blijven, teleurgesteld zouden kunnen zijn, maken de meesten zich niet veel zorgen over een nieuwe grote daling.


Externe factoren wijzen allemaal op sterke stijging

De meeste analisten blijven stellig in hun bewering dat Bitcoin aanzienlijk zal stijgen als gevolg van een reeks aankomende gebeurtenissen. Zo zal de veelbesproken halvering van block rewards de markt opnieuw vormgeven, waardoor bestaande Bitcoins waardevoller worden. Het lijkt alsof iedereen het erover eens is dat deze simpele wijziging van het protocol een grote marktimpact zal hebben.

Ook blijft de angst groeien dat de Amerikaanse Federal Reserve de dollar zal blijven devalueren in haar poging de groeiende economische crisis te verlichten. Weinigen geloven nu zelfs dat de Fed zal stoppen op slechts 2,3 biljoen. Velen wijzen erop dat dit bedrag slechts een verlaging van het budget is in vergelijking met andere overheidsverplichtingen zoals de staatsschuld en niet-volgestorte rechten. Meltem Demirors, Chief Strategy Officer bij CoinShares, heeft getweet:

De simpele implicatie is dat de regering binnenkort gedwongen zal worden een exponentieel grotere hoeveelheid contant geld te drukken om voor deze programma’s te betalen. Een dergelijke stap zal een veel hogere inflatie veroorzaken en meer Amerikanen ertoe aanzetten om in crypto-investeringen te doen. Bitcoin zou er duidelijk het meeste baat bij hebben.

Er is dus een toenemend gevoel dat Bitcoin momenteel zit op wat een spotprijs zou kunnen zijn. Mochten de huidige patronen doorzetten, dan is het nu duidelijk het moment om te investeren.

 

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins