Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin bereikt $51K terwijl de VS stimuleringswet van $1,9 biljoen aanneemt

De Bitcoin prijs stijgt weer nu de Amerikaanse Senaat groen licht heeft gegeven voor stimuleringscheques van $1.400 voor Amerikaanse inwoners.


Bitcoin bereikt $51.000

De Bitcoin koers is zojuist tot boven de $51.000 gestegen. Een belangrijke reden voor de prijsstijging is het feit dat de Amerikaanse Senaat de verwachte stimuleringswet van $1,9 biljoen aan heeft genomen. Joe Biden liet weten dat hulp onderweg is nu de Senaat het pakket heeft goedgekeurd:

“Vandaag kan ik zeggen dat we nog een grote stap voorwaarts hebben gezet om die belofte waar te maken, dat hulp onderweg is. Het was niet altijd makkelijk, maar het was dringend nodig. “

– Joe Biden
Bitcoin prijsverloop 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Waarom is de stimulus goed nieuws voor de Bitcoin?

Wanneer een stimuleringswet wordt aangenomen, versoepelt dit onmiddellijk de financiële omstandigheden in de VS. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat het effect van dergelijke maatregelen de belangstelling van beleggers voor risicovolle activa, waaronder aandelen en cryptocurrencies, doet toenemen.

In april 2020 werd de eerste stimuleringswet werd aangenomen. Deze viel deze samen met een enorme bull-run op zowel de Amerikaanse aandelenmarkt als de cryptocurrency-markt. Uiteraard verwachten beleggers dat het tweede stimuleringspakket op korte termijn een vergelijkbaar effect zal hebben op de prijs van Bitcoin.

Analist Peter Brandt zei dat de devaluatie van de Amerikaanse dollar pas begonnen is. De combinatie van een devaluerende dollar en het nieuwe stimuleringspakket zou er waarschijnlijk voor zorgen dat het marktsentiment rond Bitcoin verbetert. Brandt schrijft :

“De devaluatie van de koopkracht van de Amerikaanse dollar is nog maar net begonnen. Dit is de reden waarom Bitcoin, onroerend goed, Amerikaanse aandelen en grondstoffen zullen blijven stijgen.”

Als de Amerikaanse aandelenmarkt zich begint te herstellen is de kans groot dat de Bitcoin prijs zijn geweldige rally van de afgelopen tijd weer voort gaat zetten.


Volgen Chinese bedrijven de strategie van MicroStrategy?

Bovenop het goede nieuws van de stimuleringswet blijft de institutionele interesse ongekend hoog. Zo kwam er onlangs naar buiten dat een Chinees bedrijf genaamd Meitu $40 miljoen aan Bitcoin en Ethereum heeft gekocht.

Dit is de eerste Chinese beursgenoteerde onderneming die een grote hoeveelheid Bitcoin koopt, zo schreef een populaire Chinese journalist onder de naam van Wu Blockchain op 7 maart.

Meitu zei dat crypto voldoende ruimte heeft voor waardering, het kan het risico van contanten houden in fondsbeheer diversifiëren. Hierdoor kunnen er meer Chinese bedrijven zijn die Bitcoin kopen om hun aandelenkoersen te verhogen, maar ze kunnen ook worden verboden door de Chinese overheid. “

Als er een nieuwe trend opduikt waarbij openbare bedrijven in Azië Bitcoin beginnen te kopen, kan dit leiden tot een instroom van enorm veel nieuw kapitaal op de Bitcoin-markt. Het is echter onwaarschijnlijk dat veel beursgenoteerde bedrijven in China Bitcoin-aankopen zouden doen vanwege de onzekere regelgeving. Maar toch zouden landen als Japan en Zuid-Korea de komende maanden een vergelijkbare trend kunnen zien.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten