Bitcoin Nieuws

Bitcoin-mining bereikt hoogste moeilijkheidsgraad ooit

Het Bitcoin-netwerk heeft zijn hoogste mining difficulty ooit geregistreerd van 26,643 biljoen. De gemiddelde hash rate was 190,71 exahashes per seconde (EH/s). Dit wijst op een sterke steun van de community ondanks een aanhoudende bearmarkt.

Gegevens van BTC.com schatten dat het netwerk sterker zal blijven worden en het in de komende 12 dagen weer een nieuwe all-time high te bereiken.


Miners hervatten hun activiteiten

De moeilijkheidsgraad (difficulty) van het Bitcoin-netwerk wordt bepaald door de totale rekenkracht. Deze hangt samen met de moeilijkheid om transacties te bevestigen en Bitcoin te minen. Zoals blijkt uit gegevens van blockchain.com, zag de moeilijkheidsgraad een daling tussen mei en juli 2021 als gevolg van verschillende redenen.

Eén van die redenen was het verbod op cryptomining in China. Miners hervatten hun activiteiten hierna vanuit andere landen. Als gevolg hiervan zag de moeilijkheidsgraad een drastisch herstel sinds augustus 2021. Op zaterdag noteerde het Bitcoin netwerk zelfs een all-time high van 26,643 biljoen.

BTC netwerk moeilijkheidsgraad – Bron: Blockchain.com

Gegevens van BTC.com schatten in dat het netwerk sterker zal blijven worden door een nieuwe all-time high te bereiken in de komende 12 dagen. De netwerk moeilijkheid zou dan de 26,70 biljoen bereiken.

Geschatte BTC netwerk moeilijkheidsgraad in de komende 12 dagen – Bron: BTC.com

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


“Bitcoin zal er spoedig bovenop komen”

In de laatste vier dagen heeft F2Pool het meest bijgedragen aan de hash rate door 88 BTC blokken te minen. F2Pool werd gevolgd door ‘Poolin’, zij hadden 76 blokken gemined. Vanaf gisteren is de gemiddelde vergoeding per transactie $1,58.

Ondanks de druk voor een strenger monetair beleid rond cryptocurrencies, suggereert Bloomberg-grondstoffenstrateeg Mike McGlone dat Bitcoin een goede kans heeft om spoedig weer te stijgen. Hij noemt als reden dat beleggers de waarde van BTC als een digitaal reserve-actief erkennen.

McGlone gelooft dat Bitcoin zich in een unieke positie bevindt om beter te presteren:

“Cryptocurrencies staan bovenaan onder de risicovolle en speculatieve activa. Als risicovolle activa dalen, helpt dat de inflatiebestrijding van de Fed. Bitcoin is een wereldwijd reserve-actief aan het worden. Daarom kan het een primaire begunstigde zijn in dat scenario.”

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen