Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin bereikt mijlpaal: 1 miljard transacties uitgevoerd

Het Bitcoin (BTC) netwerk heeft een nieuwe mijlpaal behaald. De grootste crypto heeft namelijk zijn 1 miljardste transactie verwerkt. De mijlpaal vond plaats op 5 mei in blok 842.241 en is een teken van het succes van BTC en de algehele crypto markt. 

De mijlpaal komt na ruim 15 jaar na de lancering van het netwerk. In begin januari van 2009 creëerde de oprichter van BTC, Satoshi Nakamoto, het eerste blok op de Bitcoin blockchain. Sindsdien heeft het netwerk een exponentiële groei doorgemaakt. Gemiddeld zijn er sinds de “genesis block”  ruim 178.000 transacties uitgevoerd per dag.

Lightning Network niet meegenomen

Het is belangrijk op te merken dat de 1 miljard transacties alleen directe transacties op het Bitcoin-netwerk omvatten. Transacties op layer-2 (L2) protocollen, zoals het Lightning Network, dat speciaal is ontworpen voor snelle en efficiënte transacties, zijn niet inbegrepen.

Als het Lightning Network werd meegeteld, zou het totale aantal transacties aanzienlijk hoger zijn. Alleen al in de zomer van vorig jaar verwerkte dit L2-platform gemiddeld 6,6 miljoen transacties per maand, wat neerkomt op ongeveer 220.000 transacties per dag. Dit is hoger dan het dagelijkse gemiddelde op het Bitcoin-netwerk zelf.

BTC koers stijgt weer

De BTC-koers zit weer in de lift. De populaire munt zakte aan het begin van mei kort onder de $57.000, maar herstelde zich snel naar de huidige prijs van $63.500.

Deze prijsstijging is grotendeels toe te schrijven aan de werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten, die suggereren dat de economie sneller krimpt dan verwacht.

Beleggers hopen dat de Fed de rentetarieven zal verlagen om de economie te stimuleren. Lagere rentetarieven zorgen namelijk voor meer kapitaal op de markt, wat de cryptocurrency-koersen positief kan beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017