Bitcoin

Bitcoin bereikt voor het eerst in 3 jaar tijd $19.000

Voor het eerst sinds 2017 is de Bitcoin prijs boven de $19.000 uitgekomen en dit is waarschijnlijk niet het einde. De kans is groot dat de grootste digitale valuta spoedig naar een All-Time-High zal stijgen. In dit artikel lees je waarom.


Whales blijven Bitcoin kopen

Newsbit heeft al vaker gemeld dat grote investeerders achter de huidige Bitcoin rally zitten. Deze Bitcoin whales vormen zogenaamde clusters naarmate de prijs stijgt.

Dit soort whale clusters ontstaan wanneer grote investeerders BTC tegen een bepaalde prijs kopen en ze niet verplaatsen. Dit betekent, volgens analisten, dat de ultra rijken enorme hoeveelheden Bitcoins verzamelen en ze niet van plan zijn deze op korte termijn te verkopen. Dit maakt de recente prijsstijging een stuk duurzamer dan de bull run van 2017.

Ook zien we dat whales agressief dips opkopen. Wanneer de BTC prijs iets terugzakt staan grote investeerders klaar om grote hoeveelheden Bitcoin bij te kopen.

Uit gegevens van Santiment is trouwens ook te zien dat er steeds mere BTC whales bijkomen. Het onderzoeksbedrijf legt uit:

“Het aantal Bitcoin-whales met minstens 10.000 BTC tokens (momenteel $190 miljoen waard) is de afgelopen dagen explosief gestegen. Bovendien heeft het aantal investeerders met minstens 1.000 BTC ($19 miljoen) een ATH van 2.449 bereikt.”


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Minder verkoopdruk & meer volume

Een ander opvallend gegeven is dat het aantal Bitcoins die worden vastgehouden op exchanges dit jaar flink afneemt.

Investeerders storten normaal gesproken BTC tokens op exchanges wanneer ze BTC willen verkopen. Daarom betekent de recente daling van de exchange reserves dat er een stuk minder verkoopdruk aanwezig is op de markt.

Naast dat de prijs stijgt, zien we ook de spot- en institutionele handelsvolume explosief toenemen. Bijna alle nieuwe BTC-tkens worden direct opgekocht. Een bekende twitter-handelaar zegt hierover het volgende:

“Elke keer dat spotbeurzen hun BTC-reserves aanvullen, raakt het vrijwel onmiddellijk uitgeput. Snap je het niet? Er is letterlijk niet genoeg aanbod. “

Al met al geven de bovenstaande factoren dus aan dat de huidige prijsstijging nog niet is uitgeput. Zullen we dit jaar nog een BTC prijs van boven de $20.000 zien?

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt