Bitcoin

Bitcoin bewaarder Bakkt gaat naar de beurs

Bitcoin-bewaarder Bakkt gaat naar verluidt naar de beurs als een fusie met shell-firma VPC Impact Acquisition Holdings (VPC) doorgaat, volgens Bloomberg.


Bakkt wil handelen op openbare exchange

Het bedrijf dat eigendom is van de Intercontinental Exchange (ICE) zal als gevolg hiervan afzien van de traditionele initial public offering (IPO). In plaats daarvan zal het rechtstreeks gaan handelen op een openbare beurs.

VPC is een bedrijf dat is ontworpen om andere bedrijven op de beurs te krijgen. Een fusie zou betekenen dat ze aandelen van Bakkt op de open markt kunnen verhandelen. Bronnen suggereerden dat de deal een waarde van meer dan $2 miljard zou hebben.

Ondertussen is Bakkt, ondanks de gigantische waardering, een bescheiden speler gebleven op de bredere cryptomarkt. Het begon vorig jaar – na verschillende vertragingen – met zijn innovatieve fysiek geleverde dagelijkse en maandelijkse Bitcoin-futures. Volgens analysebedrijf skew heeft het gisteren meer dan $93 miljoen verhandeld.

Het bedrag is echter klein in vergelijking met cryptospelers zoals Binance of Bybit, die donderdag respectievelijk meer dan $29 miljard en $12 miljard verhandelden. Zelfs de Chicago Mercantile Exchange (CME) verhandelde veel meer: $3,8 miljard volgens skew.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC