Nieuws

Bitcoin boven $4000, Ethereum en Ripple koersen kleuren groen


Een week lang lag de Bitcoin koers net iets onder de $4000 dollar grens, maar gisteren zagen we BTC eindelijk de psychologische grens overschrijden. De hele cryptomarkt profiteert van het optimisme, maar hoe lang gaat het door?


Bitcoin koers doorbreekt psychologische $4000 dollar grens

De Bitcoin prijs vloog gisteren omhoog naar het hoogste punt in twee maanden tijd, terwijl de gehele cryptocurrency markt groen kleurden.

Gisteren, rond 18:00 ‘s avonds, doorbrak Bitcoin de psychologische $4000 dollar grens. Zoals we vaak zien, na het doorbreken van een dergelijke grens, vloog de koers na het doorbreken van de grens flink omhoog. De BTC prijs doorbrak zelfs even de $4200 dollar grens.

Sindsdien is de BTC prijs iets teruggezakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $4140 dollar. Wat nog steeds een stijging is van meer dan 20 procent in een maand tijd.

 
bitcoin prijs


Consolidatie of een kleine retrace is vandaag te verwachten. Maar dat is geen reden tot grote zorgen. Als de Bitcoin koers af weet te sluiten boven de $4150 dollar grens zou dat een teken van sterkte zijn. Een koersstijging richting de $4300 en hoger zal dan in de lijn der verwachtingen liggen.

Een dag geleden schreef Newsbit al dat de $4300 dollar grens misschien nog wel belangrijker is dan de $4000 dollar grens. Een prijsniveau van $4300 wordt namelijk gezien als een belangrijke weerstand die doorbroken moet worden. Als deze grens definitief doorbroken wordt, dan lijkt Bitcoin de weg richting de $5000 dollar in te zijn geslagen.

 

Ethereum koers stijgt met 10 procent

Opnieuw is Ethereum 1 van de crypto’s die de meeste winst heeft geboekt. Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $163 dollar. 1 dag geleden lag de prijs voor 1 ETH nog rond de $148 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met zo’n 10 procent is gestegen.

Door de recente stijging tot boven de $160 dollar bereikt ETH vandaag haar hoogste punt in 3 maanden tijd. Een belangrijke target die, misschien wel snel, behaald kan worden is de $200 dollar grens.

 
ethereum prijsRipple (XRP) stijgt met een kleine 5 procent

Ook Ripple ziet haar koers vandaag flink stijgen. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,334 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,320 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 4,5 procent is gestegen.

Ondanks dat XRP een winst van bijna 5 procent heeft geboekt is het één van de minder presterende altcoins. De scherpe prijsstijgingen die we wel zien bij ETH blijven een beetje uit. Een realistische eerste target is de $0,40 dollar grens. Als deze weerstand doorbroken wordt zou dat een teken van sterkte zijn en kunnen we een scherpere koersstijging verwachten.

 
ripple prijs