Nieuws

Als Bitcoin de $4300 niet doorbreekt is er kans op een pullback


De Bitcoin prijs hikt al een paar dagen tegen de $4000 dollar grens, maar dit is niet de enige grens die in de gaten moet worden gehouden. Een prijsniveau van $4300 wordt gezien als een belangrijke weerstand die doorbroken moet worden.

 

Houd de $4300 dollar grens in de gaten

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen week flink gestegen is, zien we vandaag dat de munt het moeilijk heeft om de $4000 dollar grens te doorbreken. De munt heeft de psychologische grens even kort overschreden, maar de kan het niveau niet vasthouden.

Hierdoor is de prijs niet in staat geweest om de $4300 dollar grens te bereiken, wat een volgend en zeer belangrijk weerstandspunt is.

Als deze grens niet wordt doorbroken, kan dit leiden tot een pullback waarbij de koers terug zou kunnen vallen naar $3700 dollar. Een dergelijke prijsbeweging kunnen we nog goed herinneren. Aan het begin van de maand klom de Bitcoin koers van $3300 naar $3700 dollar, maar viel toen terug naar een prijsniveau van $3500 dollar.

 
Bitcoin prijs

Positieve ontwikkelingen in de crypto markt

De cryptocurrency markt heeft de afgelopen dagen een aantal positieve ontwikkelingen meegemaakt. Zo is één van de grootste banken ter wereld genaamd JP Morgan een eigen cryptomunt ontwikkelen. Daarnaast hebben top ondernemers Jack Dorsey (Twitter) en Elon Musk (Tesla) zich positief uitgelaten over de Bitcoin.

Verder noemen verschillende crypto analisten de prijsstijging van de afgelopen week een teken van sterkte. Het terugzakken van de Bitcoin koers naar de $3700 dollar hoeft helemaal niet erg te zijn, zeggen analisten. Volgens hen zou dit een prima ondersteuningspunt zijn vanwaar de munt zich op kan laden om tot boven de $4300 dollar grens te stijgen.