Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin bulls verdedigen 23.000 dollar met hand en tand

Bitcoin heeft op 1 augustus rond de 23.000 dollar opnieuw de kracht van de bulls getest. Tijdens de opening van Wall Street kreeg Bitcoin het even zwaar, maar het lijkt erop dat de bulls standhouden. Een belangrijke graadmeter voor de oorlog tussen de bulls en de bears is het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde.

De trendlijn der trendlijnen

Het is Bitcoin gelukt om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en de Realized Price te herpakken, maar daarmee hebben de bulls nog niet gewonnen. Volgens on-chain analist Material Indicators is het zaak dat Bitcoin een paar kandelaren boven dit niveau sluit. De bulls hebben een paar volledige weekkandelaren boven dit niveau nodig om met zekerheid te kunnen zeggen dat de bearmarkt voorbij is.

Op dit moment noemt Material Indicators de rally in de bovenstaande tweet dan ook een bearmarkt rally. “Om het iets anders te noemen heeft bevestiging nodig van een uitbraak boven de belangrijke bewegende gemiddelde. Het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en het 50-maands voortschrijdend gemiddelde zijn daarbij de eersten waar ik aan denk”, aldus Material Indicators.

Deze week is belangrijke test

Inmiddels heeft Bitcoin de eerste weeksluiting boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde achter de rug. De volgende test voor deze belangrijke trendlijn staat volgens Rekt Capital voor deze week op het programma. Als het de bulls lukt om de trendlijn voor de tweede week op rij te beschermen, dan begint het er steeds beter uit te zien voor Bitcoin.

Zeker omdat de markt nu meer gewend is aan de macro-economische omstandigheden en we het gros van de liquidaties waarschijnlijk achter de rug hebben. “Bitcoin mag dan moeite hebben om boven de 24.000 dollar uit te breken, maar op de weekgrafiek is het eindelijk boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde gesloten en dat kan het technische sentiment significant verbeteren”, aldus Zain Haider van Answerly.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85