Bitcoin cash
Bitcoin Cash nieuws

Bitcoin Cash 41% omhoog in aanloop naar halving

Bitcoin Cash is in de week voor zijn halving met 41 procent gestegen. Op het moment van schrijven staat de halving van Bitcoin Cash op de planning voor 3 april. Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin die ontstond in 2017 en handelt op een koers van 601,98 dollar.

Daarmee geeft de markt duidelijk aan dat ze de voorkeur geven aan de “echte” Bitcoin, die handelt op een koers van 70.000 dollar.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaan nadat een deel van de gemeenschap van Bitcoin in 2017 het idee had dat er grotere blokken nodig waren. Grotere blokken maken het in principe mogelijk om iedere 10 minuten meer transacties te verwerken.

Zo is Bitcoin Cash een versie van Bitcoin met een grotere transactiecapaciteit. Het nadeel van grotere blokken is dat de blockchain sneller groeit.

Op dit moment is de blockchain van Bitcoin 560,55 GB en met grotere blokken had dat nog veel meer kunnen zijn.

Waarom is dat een probleem? Dat is een probleem, omdat een grotere blockchain het moeilijker maakt voor mensen om met simpele hardware mee te doen in het netwerk.

Om echt onderdeel van het netwerk van Bitcoin te worden moet je de hele blockchain downloaden en verifiëren. Hoe groter de blockchain, hoe moeilijker dat is. Nu is 500 GB nog geen enorm probleem, maar als de groei op deze manier doorzet, kan dat in de toekomst wel problemen opleveren.

Minder mensen in het netwerk gaat ten koste van decentralisatie en om die reden kiest de markt nu voor Bitcoin, in plaats van Bitcoin Cash.

Goed teken voor Bitcoin?

Dat neemt niet weg dat het mogelijk een goed teken is voor Bitcoin dat Bitcoin Cash in de week voor zijn halving een stijging van 41 procent laat zien. De markt handelt op basis van wat het om zich heen ziet gebeuren.

Nu ziet de markt dat Bitcoin Cash het goed doet in aanloop naar zijn halving, wat vervolgens kan overslaan op Bitcoin. Zodra de markt een bepaalde verwachting heeft – Bitcoin gaat stijgen in de week voor de halving – dan gaan mensen handelen op basis van die verwachting.

Deze ontwikkeling zou kunnen betekenen dat mensen willen voorsorteren op die stijging en alvast inkopen in de week voor de halving. Dat hoeft niet het geval te zijn, maar dit is zeker geen negatieve ontwikkeling voor Bitcoin zelf.

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten