Nieuws, Trending

Bitcoin Cash (BCH) stijgt met 50 procent in 1 week tijd

De Bitcoin Cash (BCH) koers steeg deze week met meer dan 50 procent. Daarmee presteerde de altcoin beter dan alle andere grote digitale valuta’s. De stijging heeft te maken met de opkomende hardfork van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash (BCH) stijgt met meer dan 50 procent

Bitcoin Cash, de hardfork van de originele Bitcoin (BTC) is in augustus 2017 ontstaan. Sindsdien hangt er enorm voor controverse rondom de munt. Volgens Roger Ver, groot eigenaar van Bitcoin Cash, is BCH de enige echte Bitcoin en is dit de munt die later gebruikt gaat worden om transacties mee uit te voeren. Bitcoin Cash heeft een lange tijd een slecht koersverloop gekend maar deze week doet de munt het enorm goed. De BCH koers bereikte vandaag een koers van $620 dollar. Als we deze prijs vergelijken met het dieptepunt van vorige week van $411 dollar, dan is de koers met met 50.8% gestegen. De enorme stijging komt na de aankondiging van een nieuwe hardfork van Bitcoin Cash die ondersteund wordt door grote cryptocurrency exchanges.

Bitcoin Cash vs Ethereum vs Ripple

Door deze flinke stijging, wist Bitcoin Cash verschillende andere crypto valuta’s te overtreffen deze week. Tijdens de 7 dagen waarin BCH meer dan 50 procent is gestegen, zagen we de originele Bitcoin (BTC) flink achterblijven. De Bitcoin koers steef namelijk slechts 1,8 procent deze week. Ook Ethereum, de op 1 na grootste cryptocurrency ter wereld kon Bitcoin Cash niet verslaan. Ether kende een goede week en steeg met ongeveer 9 procent van $196 dollar naar $215 dollar. Ripple, de op twee na grootste cryptocurrency presteert ook goed deze week en heeft zelfs weer even de nummer 2 plek afgenomen van Ethereum. XRP kende deze week een indrukwekkende winst van ongeveer 20 procent.

Live Crypto koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina ‘Crypto koersen’. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van de belangrijkste 40 munten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.  

Live Crypto koersen