Nieuws

Bitcoin Cash en Bitcoin SV lijden zware verliezen


De hele cryptocurrency markt heeft gisteren weer flinke verliezen geleden. Maar Bitcoin Cash (ABC) en Bitcoin SV staken er met kop en schouders bovenuit. Lees hier onze analyse.


Bitcoin SV en Bitcoin Cash koersen kleuren donkerrood

Beide Bitcoin Cash forks zijn doorgegaan met wat de afgelopen tijd normaal lijkt te zijn. De koersen van zowel Bitcoin ABC als Bitcoin SV kleurden weer donkerrood. 

De hashrate oorlog tussen Bitcoin ABC en Bitcoin SV is doorgegaan sinds de originele Bitcoin Cash (BCH) munt zich op heeft gesplitst in twee kampen. Sinds de splitsing vind er een vrij apart fenomeen plaats met Bitcoin SV. Deze munt heeft namelijk een heel ander koersverloop dan de meeste andere munten. BSV heeft de gewoonte om een omgekeerd koersverloop te hanteren dan die van de Bitcoin (BTC). Echter zien we vandaag dat bijna alle crypto’s in zwaar weer verkeren.


Bitcoin ABC (BCH) daalt met 8,8 procent

Door de enorme verliezen die BCH heeft geleden zien we dat de munt terug is gezakt tot de 8e plaats op CoinMarketCap. Vrijdag zakte de munt voor de eerste keer onder de USD prijs van een Ethereum token. 

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin ABC (BCH) prijs rond de $77 dollar. 24 uur geleden lag de prijs voor 1 Bitcoin cash token nog rond de $85 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag opnieuw met meer dan 8 procent daalt.

 Bitcoin SV (BSV) verliest bijna 10 procent

Bitcoin SV, de andere afsplitsing van de originele Bitcoin Cash munt presteert vandaag nog slechter. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin SV token rond de $70 dollar. Gisteren lag de prijs nog rond de $78 dollar. Dat betekent dat BSV vandaag zo’n 10 procent van haar waarde verliest.