Altcoin

Bitcoin Cash prijs crasht wanneer Hard Fork live gaat

De Bitcoin Cash blockchain is vandaag in tweeën gesplitst (het heeft een hard fork ondergaan). De onzekerheid die dit met zich meebrengt heeft de BCH met meer dan 5,5% doen crashen.

BCH prijs crasht – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Waarom is Bitcoin Cash geforkt?

De Bitcoin Cash blockchain is vandaag gehardforkt. Deze hard fork heeft voor veel onzekerheid gezorgd waardoor de Bitcoin Cash koers omlaag viel van $255 naar $240.

De hard fork volgt op een groot meningsverschil tussen twee BCH-groepen, namelijk Bitcoin Cash ABC (BCHA) en Bitcoin Cash Node (BCHN). De onenigheid kwam nadat BCHA het Infrastructure Funding Plan (IFP) had voorgesteld, een regeling die een ‘belasting’ van 8% zou heffen op winsten van miners, Dit geld zou dan gebruikt worden om het netwerk verder te ontwikkelen.

Het voorstel blijft grotendeels impopulair bij gebruikers van BCH. Deze zijn namelijk bang voor afnemende winsten voor miners. Daarnaast maken ze zich zorgen dat het idee de gedecentraliseerde geest van de gemeenschap zou verstoren. Anderen zijn juist wel fan van het idee.

De meeste grote exchanges geven aan dat ze klaar zullen staan om de hard fork te ondersteunen. Echter, een aantal bedrijven, zoals Coinbase, kondigen een tijdelijke pauze aan in stortingen en opnames van BCH.