Nieuws, Trending

Bitcoin Cash Services hervat bij hardware wallet Ledger

De Bitcoin Cash (BCH) -services voor de cryptocurrency hardware wallet Ledger zijn weer hervat. Deze services waren voor een korte periode stop gezet.

Ledger

Vanaf 14 november is de BCH-service stopgezet in afwachting van de hard fork van de cryptocurrency. Volgens Ledger was dit voornamelijk vanwege beveiligingsmaatregelen om zo ongewenste transacties en mogelijke replay-aanvallen te voorkomen. Hierdoor was het niet mogelijk om voor een korte  periode de cryptocurrency naar de hardware wallet te sturen.

Upgrade

De upgrade van het BCH-netwerk van 15 november heeft geresulteerd in een complexe strijd die uiteindelijk de blockchain opgesplitst in 2 nieuwe cryptocurrencies: BCH ABC dat is ondersteund door crypto-evangelist Roger Ver en BCH SV dat onder leiding valt van Craig Wright. De hash-oorlog leidde cryptocurrency-exchanges over de hele wereld om BCH-handel en -onttrekkingen tijdelijk op te schorten.

Services zijn opnieuw ingeschakeld

Nu heeft Ledger aangekondigd dat het zijn BCH-services weer opnieuw heeft ingeschakeld. Hierdoor kun je de altcoin weer toevoegen van accounts en verzenden. Hiernaast legde Ledger een verklaring af in zijn Twitter-account:

Niet ondersteund door Ledger Live

Toch merkte Ledger op dat BCH SV niet wordt ondersteund in Ledger Live. Hierdoor raadde het bedrijf  zijn klanten aan om de Electron Splash-splitsingsprogramma te gebruiken voordat ze BCH-transacties uitvoeren. Hierdoor vermijden gebruikers het risico om hun BCH SV te verliezen als een aanvaller zijn transactie herhaalt op de BCH SV-keten of omgekeerd.