Bitcoin

Bitcoin crasht met $2000 in 5 minuten

De Bitcoin prijs daalde zojuist in vijf minuten tijd met meer dan $2.000, omdat een golf van volatiliteit de markt verstoorde.


Plotselinge volatiliteit

Als we de grafiek van de munt bekijken zien we dat de Bitcoin prijs zojuist een flinke klap heeft gekregen. De koers zakte namelijk in enkele minuten tijd van $59.350 naar $57.000. Op het moment van schrijven is de koers weer wat hersteld en ligt het rond de $58.000.

Bitcoin 15 minuten grafiek – Bron: Tradingview

Gisteren zagen we de BTC prijs nog flink stijgen door het nieuws van PayPal en Visa. De munt naderde daardoor vandaag de $60.000 grens, maar zojuist is gebleken dat deze niet zomaar doorbroken wordt.

Door de koersval van zojuist zijn er voor meer dan $600 miljoen aan long-posities geliquideerd.

Volgens analist PlanB was de liquidatie gunstig. Dit omdat het de markt bevrijdde van ongewenste hefboomwerking en zorgde voor meer organische toekomstige stijgingen. De afgelopen maanden hebben zich vergelijkbare gebeurtenissen voorgedaan met zowel long- als shortposities. “Mooie stop loss-jacht .. alweer”, zei hij op Twitter.

“Nu alle leveraged longs zijn geliquideerd, hebben we eindelijk ruimte om in april $60K te breken.”


Financieringspercentages stijgen

Ondertussen tonen indicatoren aan dat de neerwaartse druk nog niet zomaar afgeslagen is. De financieringspercentages op de derivatenplatforms waren die dag hoger en bereikten zelfs 0,375% op Huobi. Dit is een klassiek teken dat er neerwaartse druk komt.

Financieringspercentages Bitcoin vs. USD-grafiek – Bron: Bybt

Ondanks dit gegeven blijft het beeld op langere termijn positief. Analisten wijzen naar een niveau van $73.000 als volgend prijsdoel.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen