Bitcoin

Bitcoin zal spoedig zijn All Time High doorbreken

Minder dan een week nadat de prijs van de Bitcoin was gedaald tot $ 51.000, is de koers alweer gestegen tot vlak onder de $60.000. Een aantal analisten is dan ook van mening dat BTC spoedig zijn All Time High kan doorbreken. $73.000 wordt meerdere malen genoemd als eerste doelwit.


Goed nieuws laat BTC prijs stijgen

Een belangrijke reden voor de recente prijsstijging is dat deze week bekend werd dat Visa en PayPal druk bezig zijn om crypto-betalingen mogelijk te maken. Zo kondigde Visa eerder deze week aan dat het USDC transacties van gebruikers van Crypto.com gaat verwerken. Daarnaast meldde Reuters gisteren dat PayPal op het punt staat om zijn crypto service voor winkeliers in Amerika te lanceren. Dit zal ervoor zorgen dat je straks kunt met crypto kunt betalen bij meer dan 29 miljoen winkeliers.


Bitcoin kan stijgen naar $73K

Ook de grafieken zien er staat positiever uit voor de bulls. De dieptepunten worden namelijk steeds hoger en de absolute bodem lijkt nu rond de $50K – $51k te liggen. Mede daardoor verwachten analisten dat Bitcoin spoedig zijn ATH zal doorbreken. Als dit gebeurt ligt een prijsniveau van $73.000 in de lijn der verwachtingen.

Bitcoin koersverloop – Bron: CoinMarketCap

Ook de grafiek van de marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt ziet er bullish uit. Deze is onlangs getest bij de $1,5 biljoen en lijkt nu spoedig te kunnen stijgen tot boven de $2 biljoen.

Al met al lijken zowel het fundamentele nieuws als de technische grafieken in de bull-stand te staan. Dit heeft de CEO van Kraken er toe aangezet om te voorspellen dat 1 Bitcoin tegen het einde van dit jaar meer waard zal zijn dan een lamborghini. Eind 2023 zal 1 BTC volgens hem zelfs meer waard zijn dan een Bugatti.

Waarom sportauto’s als meeteenheid gebruiken? “Voor de crypto gemeenschap zijn dat soort producten een betere vergelijking in waarde aangezien je nooit weet wat een dollar waard zal zijn,” legde Powell uit. “Er kunnen over een jaar tien keer zoveel Amerikaanse dollars zijn, dus het is echt moeilijk om Bitcoin te meten ten opzichte van de dollar.”

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving