Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin daalt met 15% tot prijs van $4.500

Bitcoin daalde op 16 maart plotseling opnieuw met 7%. Een nieuwe week begon met nieuwe onrust op de wereldwijde markten rondom het coronavirus.


De Bitcoin prijs daalde met $1400

De Bitcoin prijs begon de dag vandaag slecht. De koers daalde crashte plotseling met 7% nadat het eerder al 8% was verloren.

Op het moment van publiceren werd Bitcoin verhandeld tegen een prijs van rond de $5.100. Dit is 8% lager dan op hetzelfde tijdstip op zondag. Wel is de BTC koers al iets hersteld. De prijs daalde vandaag namelijk zelfs even tot $4.500.

De reacties op de stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse Federal Reserve waren gemengd. Een renteverlaging tot bijna nul onderstreepte de bezorgdheid van de Fed. Terwijl en gigantische liquiditeitsinjectie de aandelenmarkten geen boost boost wist te geven.

Tegelijkertijd, voegde ze eraan toe dat dergelijke prikkels om consumenten meer uit te laten geven minder populair blijken te zijn. Dit komt omdat door het coronavirus, veel winkels en andere diensten in veel landen sluiten.

Zowel aandelen als de Bitcoin maakten zich op voor een tweede “Black Monday” op rij. Hierdoor trokken handelaren duidelijke lijnen tussen de korte en lange termijn perspectieven. Analist filbfilb legde het als volgt uit:

“Bitcoin en andere crypto’s maken op het moment allemaal hetzelfde mee. liquidaties van aandelen en een vlucht naar de Amerikaanse dollar. Echter lijkt de laatste op zichzelf een steeds twijfelachtiger investeringa.

daar werd aan toegevoegd:

“Dit betekent niet dat Bitcoin niet de tijd heeft om te schitteren tijdens de crsis, het is letterlijk ontworpen om inflatoir te zijn. Bovendien zijn we heel erg op weg naar enorme inflatie. De geschiedenis leert ons dat die positie pas tot stand komt wanneer er door investeerders gevlucht wordt naar safe-haven aandelen zoals goud en Bitcoin.

Bitcoin staat voor “kritieke dag”

Eerder had veteraan handelaar Tone Vays gewaarschuwd dat Bitcoin nog een keer zou dalen tot onder de $5.000.

In een tweet op maandag waarschuwde hij dat het huidige neerwaartse traject de Bitcoin prijs 50% lager zou kunnen brengen. Hij schreef:

“Vandaag is een kritieke dag voor Bitcoin, op dit moment kijken we naar een nieuwe Daily Low Close. Dit is bearish.

Crypto exchange BitMEX bleef ondertussen bekritiseerd nadat veel investeerders beweerden dat de technische problemen ervan hebben bijgedragen aan de crash van Bitcoin tot een prijs van $3600 op 12 maart. Executives beloofden de komende dagen een volledige samenvatting van de gebeurtenissen vrij te geven.

 

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?