Non Fungible Token (NFT)
NFT

Bitcoin Dev onthult veiling die zijn code verkoopt zonder toestemming als NFT’s

In 2014 ontstonden Non-Fungible Tokens (of NFT’s afgekort), die in korte tijd extreem populair werden. Hun voortdurende groei heeft ze tot een aantrekkelijke sector gemaakt voor crypto-enthousiastelingen. Helaas heeft de opkomst van deze tokens ook geleid tot manipulatie, plagiaat, diefstal en zelfs oplichting.

Zonder toestemming NFT op veilingsite

Onlangs heeft een belangrijke Bitcoin (BTC)-kernontwikkelaar zich tot Twitter gewend om aandacht te vragen voor een frauduleuze website die zijn code als een NFT te koop aanbood. De ontwikkelaar heeft verklaard dat hij geen toestemming heeft gegeven voor een dergelijk gebruik van zijn eigendom en eist dat de verkoper(s) stoppen met deze praktijken.

Dashjr is één van de oorspronkelijke Bitcoin-ontwikkelaars en heeft onlangs via sociale media bekendgemaakt dat een veilingsite zonder zijn toestemming een NFT van zijn code te koop heeft aangeboden onder zijn naam. De ontwikkelaar vindt dit misleidend omdat het product niet van hem afkomstig is. Hij heeft ook onthuld dat veel andere Bitcoin-ontwikkelaars soortgelijke ervaringen hebben gehad.

In zijn post liet de ontwikkelaar weten dat de fraudeurs de NFT onder zijn naam hadden geadverteerd, het op zijn naam hadden vermeld en het voor 0,41 BTC of $9.500 tegen marktprijs hadden verkocht. Dashjr benadrukte dat hij nooit betrokken was bij het maken van deze NFT en er niet van op de hoogte was.

Hij heeft geen toestemming gegeven aan iemand om zijn naam en code te gebruiken om een NFT te maken en te verkopen, ook niet aan de huidige partij. In plaats daarvan gebruiken derden zijn naam en code voor persoonlijk financieel gewin.

Niet langer naam van BTC-ontwikkelaar gebruiken

De ontwikkelaar onthulde ook dat de winnaar van de veiling contact met hem had opgenomen over de NFT en dat hij de situatie had verduidelijkt. De NFT-verkopers namen ook contact met hem op en boden aan om 90% van de opbrengst aan hem te geven, maar hij wees het aanbod af. De Bitcoin-ontwikkelaar vermoedt dat de verkopers hem proberen om te kopen om te voorkomen dat hij hun frauduleuze daad onthult of om achteraf zijn toestemming te krijgen.

Dashjr verklaarde dat hij het misleiden van het publiek niet zou steunen en drong er bij de verkopers op aan om de koper 100% van de veilingopbrengst te geven. Verder eiste hij dat de verkopers zijn naam niet langer zouden gebruiken om het publiek te misleiden voor financieel gewin.

Meerderheid van NFT’s op OpenSea blijkt oplichting, plagiaat of nep

Dashjr’s Twitter-post onthulde dat hij niet de enige is die heeft gezien hoe oplichters zijn informatie hebben gestolen om NFT’s te creëren. Andere ontwikkelaars hebben ook aanbiedingen gekregen om een percentage te ontvangen van de verkoop van NFT’s die zonder hun toestemming zijn gemaakt en verkocht. Vorig jaar meldde OpenSea dat 80% van de NFT’s op hun platform oplichting, plagiaat of nep zijn.

In dezelfde Tweet werd als slot door de NFT-marktplaats opgemerkt dat sommige makers de functie constant misbruiken voor illegale activiteiten, wat absoluut niet de bedoeling is van deze mogelijkheid. Alhoewel het platform hard bezig is om dit te voorkomen is het nog niet bekend wat de volgende stap precies zal zijn.

NFT nieuws

Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken