Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin dichtbij een bodem, Jason Pizzino is bullish

De populaire analist Jason Pizzino stelt op basis van de marktstructuur dat er momenteel een opwaartse trend gaande is voor Bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube deelt de analist dat het belangrijk is voor Bitcoin om boven de grens van 28.400 dollar te komen, waarna de echte koersexplosie een mogelijkheid wordt.

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers nog niet op dat punt, want deze tikt binnen op het niveau van 27.836 dollar.

28.400 dollar is de sleutel

Jason Pizzino noemt de koers van 28.400 het sleutelniveau voor Bitcoin. Voor nu is het naast het heroveren van de Bitcoin koers van 28.400 dollar belangrijk dat we niet onder de 27.200 dollar zakken, zo stelt Pizzino.

Dat is volgens hem een belangrijk steunpunt in de grafiek. Als we dat niveau verliezen, dan is er een kans dat we lagere koersen gaan testen.

“Als we naar de koers van 27.200 dollar zakken, dan zou dat kunnen betekenen dat de markt wat verder daalt”, aldus Pizzino.

Voor nu staan we echter nog ruim 600 dollar boven dat koersniveau en lijken we ons voorlopig geen zorgen te hoeven maken. Al kunnen dit soort ontwikkelingen elkaar snel opvolgen in de Bitcoin-wereld en kan het koersbeeld heel snel omslaan.

Zwakkere Amerikaanse dollar gewenst

Voor Bitcoin zou het volgens Pizzino een goede ontwikkeling zijn als de Amerikaanse dollar wat zwakte begint te vertonen. Hierbij wijst hij specifiek op de US Dollar Index (DXY) een index van de Amerikaanse dollar waarin de wereldreservemunt wordt afgezet tegen verschillende fiatvaluta, waarbij onze euro het meeste gewicht krijgt.

De afgelopen weken ging de DXY als een raket, maar op het niveau van 107 werd deze afgewezen. Als dat een daling inzet voor de Amerikaanse dollar, dan kan dat zomaar goed nieuws zijn voor Bitcoin.

“We moeten de trend respecteren, maar we kunnen ook beginnen met het kijken naar gebieden waar significante weerstand is voor de Amerikaanse dollar; wat de komende dagen, weken of maanden voor dalingen kan zorgen”, aldus Pizzino.

Als de Amerikaanse dollar vanaf hier begint te zakken, dan zou dat voor de Bitcoin koers een zeer goede ontwikkeling zijn. Bitcoin en de Amerikaanse dollar handelen over het algemeen namelijk in de tegengestelde richting van elkaar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers