Bitcoin

Bitcoin doorbreekt $36k – is $40K in aantocht?

Bitcoin trekt zich weinig aan van alle chaos in Amerika en heeft zojuist de $36.000 grens doorbroken. Zal BTC spoedig de $40.000 grens gaan testen?


Bitcoin bereikt weer een ATH

Bitcoin heeft zojuist de $36.000 grens doorbroken te midden van een enorme chaos in Amerika. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token rond de $36.200. Dit betekent dat BTC opnieuw een All Time High heeft bereikt.

Bitcoin bereikt ATH – Bron: Tradingview

Voor sommigen zal de doorbraak van $36.000 misschien niet meer zo speciaal zijn, maar een handvol analisten heeft dit niveau aangemerkt als een belangrijk weerstandsniveau. Als BTC vandaag boven dit niveau weet te sluiten lijkt de weg vrij richting de psychologische $40.000 grens.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ook Bitcoin hashrate bereikt nieuw record

De prijs is trouwens niet de enige statistiek die op een recordhoogte ligt. De hash rate heeft vandaag namelijk ook een nieuw record bereikt. Volgens gegevens van Blockchain.com bedraagt de Bitcoin-hash-rate nu ongeveer 148 exahashes per seconde. Dit cijfer geeft de hoeveelheid rekenkracht weer die door miners wordt uitgegeven om het netwerk elke seconde te beveiligen.

Bitcoin hash rate – Bron: blockchain.com

De huidige groei van de hash-rate is in lijn met de trend die is waargenomen sinds begin november 2020, die samenvalt met het begin van de enorme prijsstijging van de grootste cryptomunt ter wereld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?