Bitcoin

Bitcoin emoji toegevoegd op sociale netwerk Twitter

Twitter heeft een nieuwe emoji toegevoegd; de Bitcoin. Dit werd bekend nadat de mede-oprichter en huidige CEO, Jack Dorsey, dit in een tweet naar buiten bracht.


Bitcoin Emoji

Dit betekent dat iedere Twitter-gebruiker vanaf nu het Bitcoin logo kan gebruiken door de Bitcoin- of BTC-hashtag te gebruiken. Volgens Jack Dorsey zou het symbool tevens moeten worden opgenomen in de Unicode-codeerstandaard. Deze standaard wordt gebruikt door een grootschalig aantal applicaties en deze wordt door de gemeenschap enorm gewaardeerd.

De toevoeging van de nieuwe emoji bleef niet onopgemerkt; veel crypto-gerelateerde accounts hebben al gebruik gemaakt van de nieuwe emoji, waaronder Tron (TRX) oprichter Justin Sun en cryptocurrency exchange Binance. Binance wou de toevoeging zelfs nog populairder maken door iedereen aan te moedigen gebruik te maken van deze emoji, zodat de hashtag in trending terecht zou komen.


Jack Dorsey en cryptocurrency

Jack Dorsey staat erg open tegenover cryptocurrency. Zo is hij tevens de CEO en oprichter van de betalingsapplicatie Square, die ook cryptovriendelijke betalingsopties aanbiedt. Met deze onderneming worden grote stappen gezet; zo kreeg het bedrijg onlangs een patent voor een technologie die de barrière in cryptocurrency-transacties naar verluidt zou moeten doorbreken. Dit zou worden gedaan door middel van een realtime systeem, die cryptocurrency direct na de betaling inwisselt voor fiat-valuta als de Euro of de Dollar.

Alhoewel het bedrijf nog relatief lage winsten boekt, wist het in het derde kwartaal van 2019 hun aantal Bitcoin-kopers in de officiële Square applicatie te verdubbelen.


Twitter en cryptocurrency

Ook het bedrijf Twitter staat open tegenover cryptocurrency en de blockchain-technologie. Zo is het bedrijf van plan de blockchain-technologie in te zetten op hun eigen platform. Het resultaat? Een volledig gedecentraliseerd sociaal platform. Wil jij hier nou meer over weten? Check dan even dit artikel!

Eerder 2019 werd al bekend dat Twitter geen interesse heeft in het maken van een eigen cryptomunt. Volgens het bedrijf heeft Bitcoin de meeste kans om de grootste valuta van het internet te worden. Benieuwd naar wat zij nog meer zeggen over dit onderwerp? Check dit artikel dan even!


Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC