Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Bitcoin en Ethereum verliezen terrein, terwijl er een recessie dreigt

Bitcoin en Ethereum maakten met dalingen van respectievelijk 1,7 en 2,3 procent een pittig weekend door. Het lijkt erop dat de markten momenteel wachten op de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell van dinsdagmiddag, voordat er weer grote koersbewegingen op het programma staan.

Bitcoin koers 6 feb
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Cijfers Amerikaanse bedrijven worden minder

De data van FactSet leert ons dat minder dan 1 procent van de bedrijven in de Amerikaanse S&P 500 boven verwachting presteerden het afgelopen kwartaal. Hiermee liggen die resultaten ver onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar van 8,6 procent en het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar van 6,4 procent.

“Als de index daadwerkelijk een daling van de winsten moet rapporteren voor het vierde kwartaal van 2022, dan is dat voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2020 weer het geval,” aldus John Butters van FactSet.

In gesprek met CoinDesk TV liet David Siemer van Wave Financial weten dat de markt momenteel gemengde signalen geeft. “De Amerikaanse banenmarkt is sterk, maar de kwartaalcijfers van de bedrijven vallen tegen. Ik verwacht nog steeds een recessie voor 2023, maar geen stevige,” aldus Siemer.

Nog even wachten

Het is volgens Siemer nog even wachten op de definitieve effecten van de renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve. Van maart 2022 tot en met vandaag verhoogde de centrale bank de rente met een totaal van 4,50 procent. Het duurt even voordat we daar de effecten van terugzien in een economie.

De rente stond echter bijna 10 jaar rond het nulpunt, waar een economie na verloop van tijd ook aan went. Nu moet het ineens werken met een rente die vele malen hoger ligt, waardoor de kans aanwezig is dat zowel bedrijven als individuen met het verstrijken van de tijd in de problemen komen.

Het is mogelijk dat een hoop partijen met een rente van rond de 0 procent kunnen overleven, maar dat ze daar met een rente van 4,50 procent of hoger niet meer in slagen. Mocht er daadwerkelijk een recessie komen, dan kan dat weleens heel zwaar worden voor Bitcoin en de rest van de markt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers remt af, omdat whales winst pakken
Bitcoin schiet midden in de nacht boven de 29.000 dollar uit
Handelaren niet overtuigt door stijging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden