Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers kan dalen naar 20 duizend dollar als CPI slecht uitpakt

Volgens diverse analisten is het denkbaar dat de Bitcoin koers op korte termijn het psychologische niveau van 20 duizend dollar opnieuw zal aantikken. Dit zou het geval zijn als de Verenigde Staten niet in staat zijn de economie een ‘zachte landing’ te geven.

Kans is aanwezig dat Bitcoin koers terugvalt naar 20 duizend dollar

Er wordt steeds meer verwacht dat het herstel van de cryptomarkt en de aandelenmarkt, die we dit jaar hebben gezien, zal omslaan naar een bearish markt. Dit komt doordat de verwarring toeneemt over hoe de nieuwe macro-economische gegevens uit de VS het marktsentiment zullen beïnvloeden. De Bitcoin koers begon dit jaar met een stijging van meer dan 40 procent, maar veel analisten verwachten dat februari een teleurstellende maand zal worden.

De Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe vertelt dan ook het volgende:

Ik denk dat mensen moeten beseffen dat, als er geen zachte landing is, de markten waarschijnlijk een aanhoudende daling zullen vertonen.

De analist wees erop dat de verhogingen van de rente door de Federal Reserve ertoe kan leiden dat Amerika in een recessie terecht komt. Als dat het geval is, is het waarschijnlijk dat de prijs van Bitcoin sterk zal dalen, mogelijk zo ver als naar de 20.000 dollar-grens.

Veel hangt af van de CPI gegevens

Het verwachte resultaat van de consumentenprijsindex (CPI) gegevens voor januari, die op 14 februari worden verwacht, zal een grote invloed hebben. Als de inflatie minder vertraagt dan verwacht zou dat slecht nieuws zijn voor zowel de crypto- als aandelenmarkten. Aan de andere kant zou het de Dollar Index juist omhoog duwen. Het daarom belangrijk om de DXY index goed in de gaten te houden de komende tijd.

DXY index stijgt
DXY 1 dag per candle – Bron: Tradingview

De prijs van 1 Bitcoin is momenteel rond de 22.900 dollar gedaald, wat betekent dat de koers de afgelopen 24 uur met 2,5 procent is gedaald. De komende week zal waarschijnlijk niet heel spannend zijn, gezien alle ogen gericht zijn op het CPI-rapport dat op 14 februari gepubliceerd zal worden. Naarmate deze datum nadert, kunnen we meer volatiliteit verwachten.

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin