crypto crash
Bitcoin

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt

Het crypto-landschap zit vol met analisten die op dagelijkse basis strooien met koersvoorspellingen. Waar de meeste mensen op dit moment voorzichtig bullish worden, maakt de pseudonieme Smart Contracter zich zorgen. Het gaat met Smart Contracter om dezelfde analist die in 2018 de bodem van Bitcoin goed voorspelde.

Smart Contracter stapt uit de markt

In zijn laatste bericht laat Smart Contracter weten dat hij voorlopig uit de markt stapt. Volgens de pseudonieme analist kan Bitcoin, op basis van de Elliot Wave Theory, zomaar eens richting een koers van 22.000 dollar vallen vanaf het huidige punt. “Dat is het, ik stap er even uit en blijf aan de zijlijn wachten. Het was een goede start van de maand, maar ik verwacht dat Bitcoin een terugval naar 22.000 dollar te wachten staat en wie weet wat dat voor altcoins betekent,” aldus Smart Contracter.

Aan duidelijkheid laat de analist in ieder geval niets te wensen over. Waar de meeste analisten er vaak een ambigu verhaal van maken, “het kan dooien of het kan vriezen,” is Smart Contracter heel duidelijk en stapt hij op dit niveau uit. Verder voorziet de analist een potentiële nieuwe spierballenshow van de Amerikaanse dollar, die ook weer kracht laat zien.

Sterke dollar in aantocht?

De koersen van vrijwel alle assets konden de afgelopen weken even op adem komen, terwijl de Amerikaanse dollar steeds verder wegzakte. Nu lijkt de dollar weer wat adem te hebben en begint de wereldreservemunt mogelijk aan een nieuwe opleving. Dat kan weleens slecht weer voor Bitcoin betekenen, want Bitcoin beweegt doorgaans in de tegengestelde richting ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ook mede-analist Michaël van de Poppe, een analist van Nederlandse bodem, voorziet een scenario waarin Bitcoin terugvalt naar een koers van 20.000 dollar. Langzaam maar zeker begint er weer wat bearish sentiment omhoog te komen. Voor nu kunnen we echter niets anders doen dan achterover leunen en zien wat de komende tijd ons brengt.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken