Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum whales versturen $743 miljoen aan crypto

De Bitcoin koers is eindelijk weer wat hersteld na de ellende van het afgelopen jaar en de koersbodem van 15.500 dollar die daarin werd aangetikt. Inmiddels handelt de koers weer boven de 23.000 dollar, maar de afgelopen dagen vonden er transacties plaats die de gemoederen aardig bezighouden. In totaal brachten een paar whales voor 743 miljoen dollar aan crypto in beweging in slechts drie transacties.

Bitcoin whales

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bitcoin whale die op vrijdag ruim 13.369 Bitcoin in beweging bracht? Die munten dragen samen een waarde van 311 miljoen dollar. De Bitcoin gingen van de ene onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. Wie en wat er precies achter de transactie zit is op dit moment dus niet bekend.

De transactie kwam terecht in een wallet die op dit moment de op 64 na grootste wallet op de Bitcoin blockchain is. Waarschijnlijk gaat het om een whale die zijn Bitcoin probeert te herorganiseren. Als het om een verkoop ging, dan waren de Bitcoin waarschijnlijk wel naar een beursplatform gestuurd.

Er bestaat echter ook nog een kleine kans dat het om een zogenaamde OTC-deal ging. De afkorting OTC staat voor Over The Counter, wat zou betekenen dat twee rijkaards een onderhandse transactie opgezet hebben. Dit doen vermogende investeerders vaak om de dunne orderboeken van beurzen te vermijden.

Vervolgens vond er dit weekend nog een transactie van een Bitcoin whale plaats, die voor 123 miljoen dollar aan Bitcoin verstuurde van gate.io naar een onbekende wallet. In deze transactie ging het in totaal om 5.278 Bitcoin.

Ethereum whale

In hetzelfde weekend sloeg een Ethereum whale met zijn staart en bracht deze 186.009 Ether in beweging. Die Ethers dragen op dit moment een waarde van ruim 300 miljoen dollar. Deze transactie vond ook plaats van een onbekende wallet richting een andere onbekende wallet.

Zo hebben we er alles bij elkaar een behoorlijk pittig weekend opzitten als het gaat om grote transacties. Voor de koers heeft dat redelijk weinig gedaan, want die staat wat Bitcoin betreft nog altijd stabiel boven de 23.000 dollar.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?