Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum worden nu geaccepteerd bij Zwitsers 5 sterren hotel

Volgens een nieuwsbericht van ‘Blick‘ kunnen gasten van het Zwitserse hotel genaamd ‘Chedi Andermatt’ nu hun rekening vanaf 200 Zwitserse frank betalen met Bitcoin en Ethereum tokens. Om de volatiliteit tegen te gaan zullen alle crypto’s direct omgezet worden in franken.


Zwitserland is zeer crypto vriendelijk

“We weten al lang dat cryptocurrencies ook een toekomst hebben in de hotelindustrie. Nu de acceptatie van cryptocurrency-betalingen razendsnel toeneemt, zijn we er trots op een van de eerste Zwitserse luxehotels te zijn die onze gasten veilig kunnen laten betalen met cryptocurrencies,” zo vertelt Jean-Yves Blatt, manager van het hotel.

Chedi Andermatt werd geopend in 2013 en biedt kamers en suites aan voor 1.300 frank per nacht of ongeveer 0,03 BTC of 0,45 ETH.

De Zwitsers worden al lange tijd gezien als crypto vriendelijk. Zug, de Zwitserse stad die bekend staat als “Crypto vallei”, is de thuisbasis van veel blockchain- en crypto-bedrijven en tokens worden door al een tijd lang geaccepteerd als betaalmiddel. Een functionaris van de stad kondigde zelfs aan dat inwoners in februari voor het eerst belasting in cryptocurrency zouden kunnen betalen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?