Bitcoin

“Bitcoin en Goud zullen profiteren nu de Dollar slechtste jaar ooit tegemoet gaat”

Steeds meer analisten verwachten dat de dollar steeds zwakker zal worden op de lange termijn en dat zal safe haven activa zoals Bitcoin en goud ten goede komen.


Een zwakke dollar is goed voor Bitcoin

Een zwakke Amerikaanse dollar vertaalt zich meestel in een prijsstijging van de Bitcoin. Dat is duidelijk te zien in de onderstaande grafiek die de dollar (geel) vergelijkt met de Bitcoin (zwart) en goud koers (blauw).

Dollar (geel) – Bitcoin (zwart) – Goud (blauw)

We zagen dus een duidelijke omgekeerde correlatie tussen de Bitcoin en de dollar in 2020 en dat zal ook volgend jaar waarschijnlijk zo blijven. Analisten zijn er van overtuigd dat nieuwe dieptepunten voor de dollar alleen maar goed nieuws zullen zijn voor BTC.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


2021 misschien wel slechtste jaar ooit voor Amerikaanse dollar

De dollar index zal waarschijnlijk nog meer dalen omdat er weer een nieuw stimuleringspakket aan zit te komen. Zelfs Peter Schiff, een bekende Bitcoin scepticus, is het eens met het bovenstaande standpunt.

“De Amerikaanse dollar handelt nu op het laagste niveau ten opzichte van de Zwitserse frank sinds januari 2015”, merkte hij woensdag op. “Dit is een voorbode van wat komen gaat. De frank loopt voorop, maar andere valuta zullen spoedig volgen. 2021 is misschien wel het slechtste jaar ooit voor de Amerikaanse dollar, in ieder geval tot 2022. “

 

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?