Trump
Bitcoin

Bitcoin en memecoins stijgen hard na bizarre aanslag op Donald Trump

Gisteren is de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump beschoten in het bijzijn van duizenden Amerikanen. Tijdens een campagnebijeenkomst werden meerdere kogels afgevuurd richting de Republikein, in wat wordt beschouwd als een moordaanslag. Behalve bloedingen bij zijn rechteroor is Trump vrijwel ongedeerd gebleven, wat de koersen van Bitcoin (BTC) en verschillende memecoins een boost heeft gegeven.

Bitcoin koers herovert $60.000

Trump was midden in zijn speech voor duizenden aanhangers in de Amerikaanse staat Pennsylvania toen opeens meerdere schoten te horen waren. Het gebeurde allemaal vlak na 18:00 uur lokale tijd, wat overeenkomt met 00:00 uur Nederlandse tijd.

Trump greep direct naar zijn oor en zocht dekking. Terwijl men vreesde voor zijn leven. maakte de bitcoin koers een duik van zo’n $58.700 tot een dieptepunt van $58.300. Trump werd snel overeind geholpen en balde met een bebloed gezicht zijn vuist naar het publiek.

Later bevestigde Trump zelf tevens dat hij in orde was. Een golf van opluchting ging door de wereld, waaronder in de crypto-gemeenschap. Niet voor niets dat de bitcoin koers een sprong maakte tot ver voorbij de $59.000. Later in de nacht werd tevens de belangrijke grens van $60.000 gepasseerd, waar het zich momenteel nog altijd boven bevindt.

Trump probeert al maanden de steun van Amerikaanse cryptobezitters te winnen met allerlei beloften om de industrie vooruit te helpen zodra hij verkozen wordt tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Na het overleven van de moordaanslag verwachten crypto-investeerders dat dit zijn campagne in de komende maanden zal versterken, wat de koersstijging van bitcoin verklaart.

Hoewel Trump alleen aan zijn oor werd geraakt, is een van zijn aanhangers omgekomen en raakten twee anderen ernstig gewond. Trump betuigde zijn medeleven aan de getroffen families via zijn eigen socialmediaplatform, Truth Social.

Trump memecoins stelen de show

Logischerwijs profiteert het gros van de cryptomarkt van bitcoin’s prijsstijging. De meeste altcoins doen het momenteel zelfs beter dan de cryptokoning met een stijging van enkele procenten. 

De absolute schitteraars zijn de door Trump geïnspireerde memecoins. Maga trump (TRUMP), de grootste cryptomunt met een Trump thema, schoot met ruim 70% de lucht in na de aanslag. Ook veel andere Trump-memecoins staan vandaag tientallen procenten hoger dan gisteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?