Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin ETF’s haalden gisteren meer dan $100 miljoen binnen, nieuw record lonkt

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een overtuigende instroom gezien. Na vier dagen aan nipte instromen groeiden de fondsen gisteren weer met meer dan $100 miljoen.

De fondsen hebben nu al voor vijftien handelsdagen op rij een kapitaalinstroom gezien. Het absolute record van zestien groene dagen op rij ligt nu opeens akelig dichtbij.

BTC-fondsen beleven beste dag in meer dan een week

Uit data van Farside Investors blijkt dat de elf bitcoin ETF’s gisteren gezamenlijk met $105,1 miljoen zijn gegroeid. Het markeert het beste resultaat sinds vrijdag 24 mei, toen de fondsen een totaal van $251 miljoen binnenhaalden.

De fondsen hebben een indrukwekkend momentum te pakken. Al sinds 13 mei halen ze  iedere handelsdag meer kapitaal binnen dan dat er uit wordt gehaald. Vorige week was het iedere keer slechts kantje boord met een gemiddelde netto-instroom van iets meer dan $40 miljoen, maar de huidige week is nu dus weer met een knaller van start gegaan.

Een diepere duik in de data wijst uit dat Fidelity opmerkelijk genoeg het meeste kapitaal verwelkomde. Om precies te zijn haalde Fidelity’s FBTC-fonds $77 miljoen binnen. Normaliter spant BlackRock’s IBIT-fonds, dat recentelijk Grayscale’s GBTC heeft ingehaald als ‘s werelds grootste bitcoin ETF, de kroon. Dit keer zag IBIT een instroom van $0, wat simpelweg betekent dat er geen significante geldstromen zijn geweest.

Ook GBTC zag een instroom van $0, wat enigszins positief is aangezien het fonds vorige week nog geteisterd werd door forse uitstromen op sommige dagen.

Mochten de ETF’s vandaag wederom een positief resultaat neerzetten, dan zou het record van 16 achtereenvolgende positieve handelsdagen van eind januari/begin februari zijn geëvenaard.

Miljardeninstroom tot Bitcoin ETF’s

De Bitcoin ETF’s hebben onderaan de streep al bijna $14 miljard aan kapitaal verwelkomt sinds de lancering in januari, wat het verbluffende succes van de fondsen onderstreept.

Uitsluitend de Bitcoin ETF van Grayscale kleurt diep in het rood, met een totale netto-uitstroom van bijna $18 miljard. Tot begin mei kromp GBTC nog iedere handelsdag, grotendeels te wijten aan de relatief hoge vergoedingen die Grayscale hanteert. De laatste weken gaat het echter overduidelijk vele malen beter.

BlackRock heeft in totaal al ruim $16,6 miljard binnengesleept en ook Fidelity schittert met een totale instroom van bijna $9 miljard.

Zo’n beetje iedere handelsdag kopen de fondsen meerdere keren de dagelijkse productievoorraad op, wat logischerwijs extreem bullish is voor de onderliggende Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken