Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Bitcoin ETF’s halen $39 miljoen op, terwijl koers blijft hangen op $58.000

De Bitcoin (BTC) is de afgelopen dag geen steek verder gekomen. In de nacht van woensdag op donderdag steeg de munt met meer dan 4% tot voorbij $58.000, maar sindsdien blijft de koers loyaal aan deze zone. 

Terwijl de Bitcoin koers het overduidelijk lastig begint te krijgen, hebben de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor de derde keer deze week nieuw kapitaal binnengehaald; $39 miljoen om precies te zijn.

BTC-fondsen op weg naar groene week

Farside Investors heeft de recente netto-instroom gerapporteerd. Maandag en dinsdag eindigden de fondsen ook al in het groen- met instromen van $28,6 miljoen en $117 miljoen – maar woensdag vielen de fondsen terug in hun oude negatieve patroon met een verlies van $43,9 miljoen.

De in januari gelanceerde fondsen stevenen af op weer eens een groene week, aangezien ze tot dusver met iets meer dan $100 miljoen in de plus staan. Echter kan er vandaag natuurlijk nog van alles gebeuren; de afgelopen weken hebben we vaker dagelijkse uitstromen van meer dan $100 miljoen, en soms zelfs $200 miljoen gezien.

Gisteren was het een keer niet Fidelity’s FBTC-fonds – die de rest van de dagen het meeste kapitaal binnenhaalde – maar het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares die het best presteerde met een instroom van $18,3 miljoen. Het FBTC-fonds volgde met $11,5 miljoen aan nieuw kapitaal.

BlackRock zet zijn teleurstellende reeks voort met opnieuw een instroom van $0, wat niets meer betekent dan dat er geen significant verschil was tussen de in- en uitstroom. Het is alweer bijna drie weken geleden sinds het IBIT-fonds kapitaal wist binnen te harken. 

Grayscale’s GBTC-fonds eindigde de dag zoals gewoonlijk met een verlies, van $6,5 miljoen welteverstaan.

BTC koers verliest momentum

De tientallen miljoenen dollars die richting de Bitcoin ETF’s zijn gevloeid, waren niet genoeg om de onderliggende koers verder omhoog te duwen. 

Woensdagnacht slaagde Bitcoin er eindelijk in om, na twee mislukte pogingen eerder in de week, de grens van $58.000 te doorbreken. Ondanks deze doorbraak lijkt de volgende weerstand rond $59.500 echter een stap te ver voor de bulls.

De koers toont duidelijk tekenen van verzwakt momentum en loopt daarmee het risico op een correctie. Als dit gebeurt, zou Bitcoin kunnen terugvallen naar het eerstvolgende steunniveau rond $56.500.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten