Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s herpakken zich en zien instroom van $100 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben zich gisteren herpakt na twee bloederige dagen. De in januari gelanceerde fondsen hebben meer dan $100 miljoen binnengehaald, op een volatiele dag die in teken stond van verse inflatiecijfers en een nieuw rentebesluit in de Verenigde Staten.

Bitcoin-fondsen kleuren weer groen

Data van Farside Investors laten zien dat de elf Bitcoin-fondsen gezamenlijk $100,8 miljoen aan kapitaal hebben verwelkomd. Dit positieve resultaat komt na twee dagen aan uitstromen.

Een diepere duik in de data wijst op het feit dat Fidelity het best heeft gescoord met zijn FBTC-fonds. De vermogensbeheerder zag een totaal van $50,6 miljoen naar zijn fonds stromen. Bitwise komt op een tweede plek met een netto-instroom van $14,5 miljoen. BlackRock’s IBIT-fonds, ‘s werelds grootste Bitcoin ETF, moet met een instroom van $15,6 genoegen nemen met een derde plek.

Bijzonder is dat er geen enkel fonds was dat meer geld verloor dan het binnenkreeg. Zelfs Grayscale’s GBTC ontkwam aan uitstromen, maar noteerde met een instroom van $0 geen significante geldbewegingen.

De instroom van iets meer dan $100 miljoen vormt een gigantisch contrast met het resultaat van dinsdag. Op de tweede handelsdag van de huidige week verloren de fondsen tezamen namelijk maar liefst $200,4 miljoen, wat het slechtste resultaat in 6 weken markeerde. Op maandag kwam de netto-uitstroom uit op $64,9 miljoen, waarmee er een einde werd gebracht aan de 19-daagse recordreeks van instromen.

BTC koers enorm volatiel dankzij CPI en FOMC

Gisteren heeft de Bitcoin koers een opmerkelijke rit doorgemaakt. Na de gunstige consumentenprijsindex (CPI), die op ieder front lager binnenkwam dan verwacht, schoot BTC in korte tijd met meer dan 3% de lucht in tot nipt onder de $70.000.

In de avond werd bekendgemaakt dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) geen wijziging aan zal brengen aan het huidige rentetarief van 5,25% – 5,50%.

Alhoewel dit besluit allesbehalve als een verrassing kwam, had men gehoopt op een iets mildere toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. De beleidsmakers hebben hun verwachtingen voor renteverlagingen verlaagd van drie naar één, wat teleurstelling heeft veroorzaakt onder crypto-investeerders. De Bitcoin koers daalde als gevolg in rap tempo tot het huidige niveau van vlak boven de $67.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten