Amerika, bitcoin
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zagen gisteren bijna $500 miljoen instroom, grootste instroom sinds juni

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren hun ijzersterke week in stijl afgesloten. De fondsen hebben namelijk hun hoogste kapitaalinstroom sinds begin juni neergezet van bijna een half miljard dollar. Ook de onderliggende Bitcoin koers is met een goed gevoel het weekend ingegaan, dankzij een forse stijging voorbij $66.000.

Beste week voor BTC-fondsen in tijden

De Bitcoin ETF’s zijn deze week weer helemaal terug in de schijnwerpers. Waar de fondsen eind augustus/begin september nog hun donkerste periode sinds de lancering doormaakten, gevolgd door twee wisselvallige weken, is de situatie de afgelopen week drastisch verandert.

Hoewel de week van start ging met een magere instroom van slechts $4,5 miljoen, staan de fondsen sindsdien weer volop in de belangstelling. 

Op dinsdag en woensdag werden instromen van respectievelijk $136 miljoen en $105,9 miljoen geregistreerd. Daarna nam het tempo flink toe, met een indrukwekkende instroom van $365,7 miljoen op donderdag, het hoogste bedrag sinds 22 juli.

Volgens nieuwe gegevens van Farside Investors was vrijdag echter de absolute uitschieter. 

De dag is namelijk met $494,4 miljoen in de plus afgesloten, de hoogste instroom sinds 4 juni.

Maar liefst negen van de elf fondsen eindigden de dag in het groen. Het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares eindigde bovenaan met $203,1 miljoen aan nieuw kapitaal. Fidelity’s FBTC-fonds en BlackRock’s IBIT-fonds volgen met respectievelijk $123,6 miljoen en $110,8 miljoen. Zelfs het GBTC-fonds van Grayscale, dat zelden nieuwe investeringen aantrekt, heeft $26,2 miljoen aangetrokken

Bitcoin koers passeert $66.000

Over de hele week genomen hebben de fondsen meer dan $1,1 miljard binnengeharkt, waarmee het de boeken ingaat als de beste week sinds halverwege juli. 

De Bitcoin koers heeft ook weer een uitstekende week achter de rug, met een totale stijging van bijna 4%.

Gisteren werd, zoals te lezen was in het Bitcoin nieuws, voor het eerst in bijna twee maanden de $66.000 weer gepasseerd. Lager dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde staten waren de katalysator voor de koersstijging. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor $65.830.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Gensler weigert commentaar te geven op Trump’s Bitcoin plannen
Bitcoin koers breekt $66.000 dankzij positieve inflatiecijfers
Cruciale dag voor de cryptomarkt: $7,7 miljard aan derivaten loopt vandaag af
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen