Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zetten succesreeks voort, meer dan $200 miljoen instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de derde dag op rij een overtuigende kapitaalinstroom gezien. Net als een dag eerder werd er meer dan $200 miljoen binnengehaald, wat een indrukwekkende prestatie markeert.

Ook de Bitcoin koers kruipt nu steeds meer uit zijn schulp en is voorbij de $59.000 geklommen. Al met al lijkt het sentiment op de cryptomarkt er steeds beter voor te gaan staan.

Beste 3-daagse reeks voor BTC-fondsen in lange tijd

Gisteren hebben de in januari gelanceerde BTC-fondsen een totaal van $216,4 miljoen verwelkomd, zo blijkt uit data van Farside Investors. 

BlackRock’s IBIT-fonds spande gisteren de kroon met een netto-instroom van $121 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds moet genoegen nemen met een tweede plek, met $91 miljoen aan netto-instroom.

Grayscale’s GBTC-fonds was de enige die geld uit moest zwaaien. Met een netto-uitstroom van $37,5 miljoen was het zelfs de slechtste handelsdag sinds 24 juni.

Met de recente instroom van meer dan $200 miljoen zetten de fondsen hun uitstekende handelsreeks voort die sinds vorige week vrijdag aan de gang is. Op vrijdag hadden de fondsen hun beste resultaat in weken neergezet met een instroom van $143,1 miljoen, gevolgd door een verbluffende instroom van $294,8 miljoen op maandag.

De laatste keer dat de Bitcoin ETF’s  drie achtereenvolgende handelsdagen meer dan $100 miljoen verwelkomden dateert terug naar begin juni. Mocht er vandaag een vierde dag aan de reeks worden vastgeplakt, zou dit zelfs voor het eerst sinds halverwege mei zijn.

BTC koers in strijd met cruciale weerstand

Niet alleen de Bitcoin beursproducten komen meer en meer in bloei te staan, ook de onderliggende Bitcoin koers toont steeds meer kracht. 

Na twee opeenvolgende groene dagen heeft Bitcoin vannacht wederom een forse prijssprong gemaakt, tot een piek van zo’n $59.500. Inmiddels is de koers in strijd met de $59.000, wat een cruciale weerstand markeert. 

De bulls lijken steeds meer controle te krijgen, maar het heroveren van $59.000 is essentieel om positief momentum te behouden. Mocht Bitcoin hier niet in slagen, kan een nieuwe terugval tot de lage regionen van $50.000 op de loer liggen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen