Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien opnieuw bescheiden instroom van tientallen miljoenen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de tweede dag op rij een kapitaalinstroom gezien. Hoewel de instromen steeds beperkt blijven tot slechts tientallen miljoenen dollars, markeert het de eerste keer in tijden dat twee handelsdagen in het groen zijn afgesloten. 

Bitcoin ETF’s kleuren voor 2e dag op rij groen

De in januari op de markt gebrachte fondsen haalden gisteren een totaal van $21,4 miljoen binnen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Hoewel het een van de laagste instromen sinds de lancering markeert, neemt menig crypto-investeerder genoegen met dit resultaat.

Het is namelijk alweer een flinke poos geleden sinds er op twee achtereenvolgende handelsdagen een netto-instroom werd gezien. Sinds 10 juni is dit namelijk niet meer gebeurd. Op dinsdag werd een vergelijkbare instroom van $31 miljoen dollar gemeld.

Over de gehele week staan de BTC-fondsen echter nog altijd diep in de min. Op maandag stroomde er namelijk $174,5 miljoen uit de fondsen. Onderaan de streep hebben de fondsen deze week dus $122,1 miljoen verloren, met nog twee handelsdagen te gaan.

Een ander lichtpuntje is dat uitsluitend het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares gisteren is gekrompen. Het aan de CBOE-genoteerde ARKB-fonds zag gisteren een minimale uitstroom van $4,9 miljoen. 

Fidelity spande gisteren de kroon met een netto-instroom van $18,6 miljoen. Ook VanEck en opmerkelijk genoeg Grayscale wisten een minimale instroom te bewerkstelligen van enkele miljoenen dollars.

BTC koers afgewezen bij $62.000

Hoewel de donkere wolken enigszins zijn verdwenen, is er nog altijd allesbehalve sprake van zonnenschijn bij de Bitcoin ETF’s. Ook de onderliggende Bitcoin koers bevindt zich nog altijd in de gevarenzone.

De Bitcoin koers waagde gisteren een poging de $62.000 te passeren om zo de gevarenzone rond de $60.000 achter zich te laten. De bulls werden echter al snel teruggefloten, en de koers is met enkele procenten teruggefloten tot het huidige niveau van vlak onder de $61.000.

Voor nu is het zaak voor BTC om stand te houden boven zijn steunzone rond de $60.000. Indien dit level verloren raakt, kan de koers net als maandag weer richting $58.000 bloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren