Bitcoin

Bitcoin ETF’s zijn extreem belangrijk voor BlackRock en Fidelity

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben sinds hun lancering in januari een ongekend succes geboekt. De fondsen halen iedere maand voor miljarden dollars aan kapitaal binnen en verbreken record na record.

Voor Wall-Street giganten BlackRock en Fidelity vertegenwoordigen de Bitcoin ETF’s zelfs significante proporties van hun totale instromen.

Succes BTC-fondsen BlackRock en Fidelity

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas deelde gisteren op socialmediaplatform X de top 10 ETF-uitgevers op basis van de instromen gedurende de eerste vijf maanden van het jaar. In een vervolgbericht liet de expert weten wat de impact van de nieuw gelanceerde Bitcoin-fondsen zijn voor BlackRock, op plek 2 binnen de ranglijst, en Fidelity, dat op plek 5 genoteerd staat.

Volgens Balchunas vertegenwoordigt BlackRocks Bitcoin ETF, ofwel ‘IBIT’, 26% van zijn totale tot dusver behaalde jaarlijkse instroom van $65,1 miljard. Fidelity’s FBTC-fonds is zelfs goed voor maar liefst 56% van de totale instroom van $15,8 miljard sinds de start van het jaar.

Uit data van Farside Investors blijkt dat de BTC-fondsen van BlackRock en Fidelity respectievelijk $16,6 en $8,9 miljard hebben binnengehaald sinds de lancering op 11 januari. Hiermee zijn het met afstand de twee best presterende fondsen. BlackRock heeft bovendien recentelijk zelfs Grayscale’s GBTC, dat voorheen een gesloten trustfonds was, ingehaald als ‘s werelds grootste bitcoin ETF. 

Vermogensgigant Vanguard, dat geen Bitcoin ETF’s aanbiedt, spant de kroon wat betreft jaarlijkse instromen met een totaalbedrag van $102,8 miljard.

15 groene dagen op rij voor Bitcoin ETF’s

Eerder vandaag kon je lezen dat de elf Amerikaanse fondsen tezamen gisteren al voor de vijftiende dag op rij een positief succes hebben geboekt. Met een gecombineerde netto-instroom van $105,1 miljoen zetten de fondsen hun indrukwekkende groene handelsreeks voort.

Opmerkelijk genoeg haalde BlackRock gisteren geen kapitaal binnen. Fidelity spande de kroon met een instroom van $77 miljoen. Grayscale’s GBTC zag net als BlackRock geen significante geldstroom gisteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken