cryptocurrency-ethereum-bitcoin-ripple
Bitcoin

‘Bitcoin, Ethereum en 3 altcoins zijn cruciaal voor het ecosysteem’

Chris Burniske, de oprichter van Placeholder Capital, zegt dat er naast Bitcoin en Ethereum nog drie altcoins cruciaal zijn voor het ecosysteem. In een lijstje op Twitter (of X) schrijft Burniske over de rol die deze cruciale projecten volgens hem spelen binnen de cryptowereld.

Bitcoin en Ethereum

Bitcoin staat volgens hem voor conservativisme en is een munt die gebouwd is op een onwrikbaar fundament en traditie. Bitcoin staat voor onveranderlijkheid en moet als een onneembare vesting fungeren in de financiële wereld.

Voor Ethereum is dat weer anders en gaat het volgens Burniske om optimisme. Ethereum staat voor verandering, vernieuwing en versnelling. Dat is ook interessant, maar dat levert een andere waardepropositie op dan Bitcoin.

Waar Bitcoin vooral een store of value is, moet Ethereum voor vernieuwing en innovatie zorgen. Tot nu toe wordt de betrouwbaarheid en vastigheid nog het meeste gewaardeerd door de markt.

De market cap van Bitcoin is immers vele malen hoger dan die van Ethereum. Momenteel gaat het voor Bitcoin om 512 miljard dollar en voor Ethereum om 191 miljard dollar.

Solana, Cosmos en Celestia

Verder is Burniske op dit moment fan van drie altcoins, namelijk: Solana, Cosmos en Celestia. Solana staat volgens de analist voor snelheid, wat natuurlijk betekent dat het op decentralisatie inlevert.

Cosmos staat volgens Burniske voor soevereiniteit en Celestia voor beschikbaarheid. Allebei ook belangrijke waarden binnen de crypto-industrie.

Al zou je jezelf de vraag kunnen stellen in hoeverre Bitcoin de waarden van soevereiniteit en beschikbaarheid ook niet in zich herbergt.

Bitcoin draait al 14 jaar praktisch onafgebroken.

Als dat geen voorbeeld van soevereiniteit en beschikbaarheid is, dan weten wij het ook niet meer.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December