Nieuws, Trending

Nieuws, Trending

Newsbit 28-03-2018 10:53 leestijd 1 - 2 min

Bitcoin, Ethereum en Litecoin populair onder millennials

Millennials zijn mensen die zijn geboren tussen 1980 en 2000 houden van cryptocurrencies. In Nederland is dit dan ook de grootste groep die geïnvesteerd heeft in deze digitale munten.

Waarom investeren millennials in cryptocurrency?

Er zijn een aantal redenen aan te geven waarom deze groep zoveel van crypto houdt. Een belangrijke reden hiervoor is dat veel millennials cryptocurrency zien als een grote technologische ontwikkeling dat er voor zorgt dat privacy behouden wordt in een wereld waar iedereen alles van je af weet. Crypto’s zorgen voor een gevoel van onafhankelijkheid van grote banken en overheden. Hiernaast is een belangrijke reden natuurlijk dat het mogelijk is om snel veel geld te verdienen. Als je, op het juiste moment, in de juiste munt investeert kun je er binnen een relatief korte tijd erg veel geld mee verdienen. Ook met een klein startvermogen kun je vrij veel geld verdienen. Ook dit trekt millennials aan tot de cryptocurrencies. Millennials investeren in crypto

Welke cryptocurrencies zijn het populairst?

In een onderzoek van Forbes blijkt dat Bitcoin veruit de populairste munt is onder millennials. Hierna volgt Ethereum op plek 2 en op plek 3 komt Litecoin. Hieronder zie je in een duidelijk overzicht de populariteit van de verschillende crypto’s. Welke crypto is populair bij millennials? Bron: Forbes Opvallend in deze statistiek is dat Ripple en Bitcoin Cash niet zo populair zijn onder millennials. Deze vallen buiten de top 3. Dit terwijl ze beide een hogere marketcap hebben dan Litecoin. Blijkbaar heeft de millennial meer vertrouwen in Litecoin.

Waarom geen Ripple of Bitcoin Cash?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom Ripple en Bitcoin Cash minder populair zijn onder millennials. Het is mogelijk dat Ripple minder populair is omdat deze crypto niet gedecentraliseerd is. Het zorgt dus niet voor het optimale gevoel van privacy en ondersteund niet geheel de technische revolutie die wij hopen mee te maken. Waarom millennials niet graag investeren in Bitcoin Cash heeft een andere reden volgens Newsbit. Dit komt doordat deze munt een vrij negatieve reputatie heeft. Vooral op het internet is er veel slecht nieuws te lezen over deze cryptocurrency.  

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten