Bitcoin

“Bitcoin gaat Goud vervangen”

Zou Bitcoin in de toekomst fysiek goud kunnen vervangen? Naarmate de wereld digitaler wordt, kan ‘s werelds grootste cryptomunt de rol van goud op zich nemen, aldus de CEO en mede-oprichter van Digital Assets Data.

“Ik zie dat Bitcoin goud vervangt voor spaarders met een lange tijdshorizon”, vertelde CEO Mike Alfred. “Jongeren zijn veel meer geïnteresseerd in Bitcoin in een wereld waarin de economie steeds meer online en virtueel wordt”, voegde hij eraan toe.


Bitcoin kan verweven raken met de wereldeconomie

Sinds dat de Bitcoin ontwikkelt is heeft het een prijspad afgelegd van minder dan 1 dollar, tot bijna $20.000. In die periode is de munt verschillende keren van rol veranderd, van een munt waarmee je betaald naar een waardevast activum en alles daartussenin.

“De meest overtuigende use-cases blijven in opkomende markten waar monetaire instabiliteit en inflatie het extreem riskant maken om de lokale valuta op je bankrekening te hebben”, aldus Alfred.

Venezuela werd de afgelopen jaren bijvoorbeeld hard getroffen door de inflatie en verdronk in de tweede helft van 2019 in een inflatie van 10.000.000%. Bitcoin werd echter steeds populairder temidden van dergelijke geldproblemen.

“Naarmate Bitcoin meer geaccepteerd wordt, zal het gebruikt worden bij meer financiële transacties. Uiteindelijk zou de Bitcoin zelfs volledig verweven kunnen raken met de structuur van de wereldeconomie.”

 

Niet iedereen is positief over Bitcoin

Niet iedereen is positief over Bitcoin. De econoom Peter Schiff heeft bijvoorbeeld een aantal keer getweet over Bitcoin en waarom hij de voorkeur geeft aan goud als investering.

Bitcoin boekte het afgelopen decennium astronomische winsten. Dit was Schiff ook opgevallen maar hij voorspelde dat goud zal schitteren de komende jaren terwijl Bitcoin zijn waarde verliest.

“In de afgelopen jaren hebben Bitcoin investeerders de draak gestoken met goudbeleggers omdat Bitcoin zoveel meer heeft gewonnen dan goud”, twitterde Schiff. “In de komende jaren zullen die rollen omkeren, maar niet omdat goud iets meer stijgt dan Bitcoin, maar omdat de Bitcoin koers zal crashen en de goud koers enorm zal stijgen”, vertelde hij.

Bankgigant Goldman Sachs zei onlangs ook dat het Bitcoin niet als een legitieme activa categorie beschouwt.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins