crash
Bitcoin

Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash

De prijs van Bitcoin (BTC) is vannacht hard onderuit gegaan tot een nieuw dieptepunt van vlak boven de $62.000. Niet alleen is de cryptomarkt omgetoverd tot een heus slagveld; het heeft ook veel Bitcoin-handelaren forse verliezen opgeleverd. 

De nieuwe klap die is uitgedeeld aan Bitcoin heeft de angst onder crypto-investeerders flink doen rijzen. De lang gevreesde $60.000 is nu namelijk opeens binnen handbereik komen te liggen.

$150 miljoen verdampt door BTC crash

Bitcoin verroerde zich, zoals gewoonlijk, amper gedurende het weekend. De Bitcoin koers bevond zich echter op glad ijs vlak boven de $64.000. Na enkele dagen rust te hebben genomen, trokken de volhardende bears gisteravond weer uit hun mars. De Bitcoin koers is teruggebracht tot een low van $62.150, wat het laagste niveau in bijna 6 weken tijd markeert.

In de futuresmarkt, waar met hefboomwerking (leverage) gehandeld kan worden, heeft de recente Bitcoin crash tot grote verliezen geleid.

Uit data van Coinglass blijkt dat er de afgelopen 24 uur ruim $177 miljoen geliquideerd is, waarvan bijna $160 miljoen afkomstig van long-posities. Grofweg $55 miljoen is verdampt bij Bitcoin handelaren en $32 miljoen bij Ehereum (ETH) handelaren.

Liquidaties zijn gedwongen verkopen die optreden wanneer openstaande posities met hefbomen te diep onder water komen te staan. Omdat Bitcoin hard in waarde is gedaald, zijn het logischerwijs vooral handelaren die wedden op een koersstijging (long-posities) die hun posities moeten sluiten. De liquidatiegolf heeft logischerwijs een negatief effect op de Bitcoin koers en kan op zijn beurt een kettingreactie teweegbrengen waarin andere handelaren ook geliquideerd worden.

Bitcoin op weg naar $60.000?

Al geruime tijd vrezen veel handelaren dat Bitcoin zijn cruciale steunzone rond de $60.000 gaat testen. Met de recente prijsdaling lijkt de kans op een dergelijk scenario steeds groter te worden. 

De bulls zullen alles op alles moeten zetten om hier een trendommekeer in gang te zetten. In dat geval blijft Bitcoin in zijn maandenlange consolidatiefase, en lijkt er niets aan de hand te zijn. In voorgaande cycli bewoog Bitcoin ook steeds enkele maanden zijwaarts in een ruim bereik. Of Bitcoin net als in het verleden een explosieve prijsrally te wachten staat valt echter nog te bezien. Bitcoin is en blijft natuurlijk erg onvoorspelbaar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen