Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop

De Bitcoin koers staat vandaag met 3,69% in het rood en over de afgelopen zeven dagen staat er zelfs een daling van 12,02% op de borden. Met nog vijf dagen tot de vierjaarlijkse halving, begint het sentiment rondom Bitcoin langzaam te dalen.

Op dit moment geeft de Fear & Greed Index een score van 60/100 aan, waarmee we van “hebzucht” afzakken richting “neutraal”.

Bron: CoinMarketCap

Spot Bitcoin ETFs verliezen opnieuw kapitaal

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs verliezen net als de Bitcoin koers hun momentum. Gisteren zorgde alleen de Spot Bitcoin ETF van BlackRock voor een instroom.

Die mocht namelijk een plus van 1.163 Bitcoin (ongeveer 74 miljoen dollar) opschrijven. Helaas was dat niet voldoende voor een netto-instroom, want Grayscale zag een uitstroom van 1.743 Bitcoin.

In totaal verloren de Spot Bitcoin ETFs daardoor 579 Bitcoin, wat onder de streep neerkomt op ongeveer 37 miljoen dollar.

Vreemd genoeg rapporteerden alle andere ETFs behalve BlackRock en Grayscale dat er geen sprake was van instromen of uitstromen. Op dit soort dagen zou je verwachten dat er voor alle ETFs (behalve BlackRock) sprake was van een uitstroom.

Er is ook hoop voor Bitcoin

Gelukkig is er ook hoop voor Bitcoin. De mysterieuze Mr. 100 kocht gisteren namelijk weer 710 van de 900 Bitcoin die gisteren door de miners geproduceerd werden.

Het lijkt erop dat deze whale zich niet laat afleiden door de volatiliteit op de korte termijn die Bitcoin momenteel laat zien. Dan gaat het natuurlijk vooral over neerwaartse volatiliteit, want van opwaartse volatiliteit is al even geen sprake meer.

Sommige mensen claimen dat het om een exchange-adres gaat, maar het is dan wel heel vreemd dat dit beursplatform enkele instromen kent. Er vloeien helemaal geen Bitcoin uit het beursplatform.

Daardoor lijkt de kans nog altijd aanwezig dat het bijvoorbeeld om een individuele rijkaard gaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Zit Bitcoin al op de top van zijn bullmarkt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?