Newsbit

goud

Bitcoin heeft ‘Use Cases’ nodig om digitaal goud te worden

goud

Bitcoin heeft de potentie om ‘digitaal goud’ te worden, maar de munt zal eerst meer gebruikt moeten worden in het dagelijks leven, vertelt de CEO van de Intercontinental Exchange.


“Te vroeg om Bitcoin digitaal goud te noemen”

De CEO van de Intercontinental Exchange (ICE), genaamd Jeffrey Sprecher, zegt dat het belangrijk is dat er meer transacties worden afgehandeld met Bitcoins om de munt daadwerkelijk een waardeopslag voor lange termijn te laten worden.

Er is absoluut potentie en ook de ICE probeert BTC meer use cases te geven. De dochteronderneming van ICE, genaamd Bakkt, is bezig met het ontwikkelen van een app voor consumenten om goederen te kunnen kopen. Bakkt heeft al 1 belangrijke partner die het project steunt, namelijk Starbucks.

Een groot deel van de Bitcoin community ziet de munt al als digitaal goud, maar dat is volgens de CEO van de ICE te voorbarig.

“Omdat ik oud ben, denk ik terug aan hoe goud een waardeopslag werd. Dit gebeurde omdat het op een gegeven moment een betaalmiddel was”, zegt hij. “We hadden gouden munten, die in omloop waren, en na verloop van tijd werd het een waardeopslag. Vandaag de dag, tijdens een crisis accepteren we allemaal goud als een vorm van betaling. ” De Bitcoin kan dezelfde weg afleggen, vertelt Sprecher en hij voegt hier aan toe:

“We denken niet dat die hele crypto ruimte relevant is en zal groeien tenzij er echte use-cases zijn. Ik denk dat de belangrijkste use-case de digitale overdracht van waarde via betalingen zal zijn.”


“BTC gebruiken als betaalmiddel is geen utopie”

Dat Bitcoin een betaalmiddel wordt is volgens Sprecher geen utopie. “Het kan best gebeuren dat Bitcoins direct gebruikt worden om spullen te kopen,” zegt hij.

Partijen die transacties met Bitcoins uitvoeren zullen namelijk wisselkoers kosten en transactie kosten vermijden. Bakkt is van plan deze markt te bedienen met een digitaal platform.

De intercontinental exchange (ICE) heeft ongeveer 50 personen die werken aan de betalingsinfrastructuur voor Bakkt. Het bedrijf wil de app begin 2020 lanceren.


Financiële instellingen zijn op hun hoede

Onlangs kondigde Bakkt aan om op 9 december de eerste gereguleerde BTC option contracten uit te brengen. Volgens Bakkt hebben Bitcoin options een aantal belangrijke kenmerken, namelijk: efficiëntie, contante of fysieke afhandeling, lage kosten, en instant messaging.

De Bakkt Bitcoin options zullen gebaseerd worden op de maandelijkse Bitcoin futures contracten op de Bakkt exchange. Volgens velen valt het volume van de Bakkt exhange tegen. Maar volgens de CEO is dat gemakkelijk te verklaren:

Financiële instellingen zijn nog steeds op hun hoede om de crypto wereld binnen te stappen. Grote institutionele instellingen wachten af om te zien hoe regelgevers crypto benaderen, zei hij. Bakkt hoopt dit probleem aan te pakken door een meer gereguleerde omgeving in het bitcoin-ecosysteem te bieden.

Wil jij Bitcoins kopen bij de goedkoopste exchange van Nederland? Klik hier. En koop je eerste BTC op Bitvavo.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top